Moştenitorii lui Maradona nu au reușit să oprească licitația pentru Balonul de Aur furat de la tatăl lor

Data publicării:
profimedia-0396282680-1
Diego Maradona a murit la 60 de ani. Sursa foto: Profimedia Images

Tribunalul din Nanterre, de la periferia Parisului, a dat undă verde pentru vânzarea trofeului „Balonul de Aur” pe care fostul idol argentinian Diego Armando Maradona l-a obţinut în 1986, la Cupa Mondială de fotbal din Mexic. Asta înseamnă că  licitaţia organizată de către casa Aguttes va fi menţinută pe data de 6 iunie, informează EFE, citată de Agerpres. 

Avocatul moştenitorilor lui Maradona, Gilles Moreu, a explicat, joi, că a primit o decizie a instanţei judecătoreşti în acest sens, „dar va folosi toate căile de recurs posibile” până la acea dată.

Instanţa a considerat că vânzătorul, Abdelhamid B., a acţionat de bună credinţă atunci când a cumpărat trofeul la o licitaţie de mâna a doua în 2016, pentru ridicola sumă de 1,20 euro, conform avocatului.

În consecinţă, în opinia judecătorului licitaţia din 6 iunie pentru acest obiect „nu atrage un pericol iminent” pentru interesele moştenitorilor.

„Balonul de Aur” al lui Maradona ar putea depăşi 10 milioane de euro şi ar putea deveni cel mai scump obiect din istorie.

„Clienţii noştri sunt surprinşi şi trişti”, a mai spus avocatul, care a precizat că licitaţia trebuia suspendată până la rezolvarea litigiului.

Moştenitorii fostului idol argentinian au încercat să blocheze licitaţia, considerând că trofeul găsit de un anticar le revine de drept. Conform celor cinci moştenitori, trofeul care a recompensat cel mai bun jucător de la Cupa Mondială din 1986 din Mexic, înmânat tatălui lor în noiembrie acelaşi an la cabaretul parizian Lido, a fost furat în cursul unui jaf la o bancă în octombrie 1989 la Napoli.

Familia jucătorului a descoperit abia în urmă cu câteva săptămâni că acesta va fi scos la licitaţie pe 6 iunie în cadrul unei vânzări organizate la Neuilly-sur-Seine, în apropiere de Paris.

„Familia are dreptul să recupereze acest trofeu, poporul argentinian are dreptul să recupereze acest Balon de Aur”, a spus unul dintre avocaţii familiei în faţa tribunalului judiciar din Nanterre.

„Să încerci, la 35 de ani de la un presupus furt, să revendici un bun pentru care nu ai depus plângere niciodată, este un demers oportunist pe care justiţia nu-l poate garanta”, a afirmat, la rândul său, Arthur Gaulier, avocatul organizatorilor licitaţiei.

Într-un comunicat, Maximilien Aguttes, directorul casei de licitaţii Aguttes, a reamintit că una din "legendele" care circulă în privinţa trofeului este că Maradona l-ar fi uitat la Lido în seara primirii lui. Anticarul declară că l-a achiziţionat la licitaţie în 2016, cu un lot de alte trofee, dar majoritatea fără valoare mare, înainte de a-şi da seama după achiziţie că ar putea fi "Balonul de Aur" al lui Maradona.

Maradona, care a murit în 2020, a fost recompensat cu această distincţie după ce a condus Argentina la câştigarea Cupei Mondiale din Mexic. El a marcat cinci goluri în această competiţie.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale