ACTUALIZARE 22.00. Moş Crăciun s-a grăbit să ajungă în România. Sania trasă de reni a trecut cu puţin timp în urmă pe deasupra ţării noastre. Călătoria Moşului este monitorizată atent de Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială. Au fost împărţite deja peste două miliarde şi jumătate de cadouri în toată Asia, în Orientul Mijlociu şi pe coasta de est a Africii.
Moşul a vizitat insule exotice din Pacificul de Sud, a călătorit până în ţinuturile reci ale Siberiei, a traversat munţii Himalaya şi a poposit în Magadascar. Itinerarul său prin lume se întinde pe o distanţă de 144 de mii de kilometri.
Potrivit unei tradiţii care datează din 1955, copiii pot suna la NORAD pentru a afla în cât timp îşi vor primi cadourile. Moşul îşi va începe călătoria în Asia şi o va încheia în America.
NORAD a început să-l urmărească pe Moş Crăciun cu ajutorul radarelor şi avioanelor de vânătoare încă din 1956. A fost, de altfel, anul în care copiii au putut suna pentru prima oară la Comandamentul de Apărare, ca să afle în cât timp îşi vor primi cadourile.
În ultimii 59 de ani, NORAD a reuşit să strângă mai multe detalii preţioase despre misteriosul bătrân cu haină roşie. Moş Crăciun are circa 1,70 înălţime şi cântăreşte aproape 120 de kilograme. Sania sa a zburat pentru prima oară în anul 343, are o lungime de 75 de acadele, o lăţime de 40 de acadele şi o greutate la decolare de 75.000 de jeleuri. Propulsia este asigurată de nouă reni, hrăniţi cu fân, ovăz şi morcovi, iar viteza maximă o depăseşte pe cea a luminii.