Mai mulți oficiali străini au transmis mesaje după moartea Regelui Mihai. De asemenea, tragicul eveniment a fost prezentat și în presa internaţională.
Preşedintele Comisiei Europene s-a declarat profund îndurerat de moartea Regelui Mihai. Într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei, Jean-Claude Juncker a lăudat rolul pe care l-a avut regele în aderarea României la Uniunea Europeană şi a spus că îşi aminteşte cu emoţie de întâlnirile cu el.
Din partea Marii Britanii, condoleanţele au venit prin vocea ambasadorului Paul Brummell. El a spus că regele Mihai a avut legături foarte strânse cu Marea Britanie şi a fost o figură foarte importantă în istoria comună a celor două ţări.
Un mesaj de condoleanţe a venit şi din Serbia, din partea prinţului moştenitor Alexandru, care şi-a exprimat marea tristeţe pentru moartea regelui Mihai.
De peste Prut, premierul moldovean a scris că regele Mihai va rămȃne un simbol al curajului ṣi un model de nobleṭe, demnitate ṣi modestie.
Presa străină a alocat spaţii ample în care a amintit momentele importante din viaţa regelui şi i-a elogiat personalitatea.
„Regele Mihai al României: Un democrat faţă în faţă cu regimurile totalitare” - scrie BBC despre ultimul rege al României.
„Fostul rege al României a întrupat soarta tragică şi tumultul politic prin care a trecut ţara sa în secolul al XX-lea” - a transmis agenţia France Presse.
Peste Ocean, Washington Post, care i-a dedicat un amplu articol, a anunţat moartea celui care a urcat pe tron când era încă un copil şi l-a îndepărtat mai târziu pe aliatul naziştilor, Ion Antonescu.