Fotograful Cristian Movilă era vineri seară vizavi de sala de concerte Bataclan când s-a declanşat infernul.
„Am început să aud împușcături. M-am lăsat pe burtă, pe lângă niște mașini. Eram pe trotuarul de vizavi. După câteva momente m-am uitat printre mașini și am văzut cum doi bărbați, într-o cafenea, trăgeau unde nimereau. Am auzit apoi sirenele polţiei. M-am îndepărtat de locul acela, am mers pe burtă, ne-am târât mai mulți. Ne-am târât așa zeci de metri. Sunetul sirenelor se auzea tot mai tare. Atunci, cei doi au ieșit din cafenea și au început să alerge. Au intrat pe o alee, unde era intrarea sălii de concert. Apoi au venit forțele speciale și au început să tragă după ei. Era exact ca în război. Eu știu sunetul armelor, am fost fotograf de război, dar e incredibil să auzi sunet de război în Paris”, a declarat el pentru rfi.ro.
Au urmat clipe de panică. Împuşcăturile nu mai conteneau.
„Pe stradă lumea fugea după ce se auziseră împușcăturile în interior. Nu îmi aduc aminte să fi văzut pe cineva împușcat pe stradă. (...) Tremuram şi mă uitam de jos. Mă uitam după prietenii mei cu care eram şi nu îi mai vedeam. Nu îmi venea să cred ce se întâmplă. M-am gandit să fac niste poze, dar am zis că mai importantă e viața mea. După aceea s-au auzit tot felul de explozii... era incredibil. Poliţia a împrejmuit repede zona şi am stat până la două-trei dimineaţa acolo. Dacă voiai să iesi din perimetru, trebuia să le declari politiştilor ce ai văzut şi unde ai fost”, povestește el.
În sala de concerte de la Bataclan erau aproximativ 1500 de oameni când atacatorii au intrat şi au început să tragă la întâmplare. Sute de oameni au fost ţinuţi ostatici zeci de minute, în teroare, executaţi cu sânge rece, rând pe rând. Cel puţin 82 de spectatori au fost ucişi înainte ca forţele speciale să intervină în forţă.