Noua campanie face parte din strategia britanică de combatere a spionajului internaţional şi a atacurilor cibernetice. Aşa că, printre potenţialii candidaţi, au fost incluşi şi hackerii cu fapte penale în cazier.
„În general, forţele armate nu îi exclud în mod necesar pe cei care au făcut obiectul unor condamnări. Fiecare caz individual este examinat în funcţie de calităţile candidatului”, spune Philip Hammond, ministrul britanic al Apărării.
Vor exista, aşadar, şi criterii de selecţie: comisiile vor analiza faptele pentru care hackerii au primit sentinţe, datele la care infracţiunile au fost comise, precum şi pedepsele dispuse de instanţă. Nu în ultimul rând, candidaţii vor fi supuşi unor teste de loialitate.
„Dacă pot trece prin procesul de securitate şi dacă au talentele pe care le căutăm şi dacă autoritatea de control este mulţumită, de ce să nu-i angajăm?”, spune Michael White, şeful unităţii de luptă împotriva atacurilor cibernetice.
Structura de luptă împotriva atacurilor cibernetice va mai avea şi misiunea să lanseze acţiuni on-line, pentru a proteja interesele britanice. Hackerii recrutaţi vor avea statut de rezervişti şi vor fi subordonaţi militarilor activi din cadrul unităţii.