Cu doar câteva click-uri, era posibil să se achiziţioneze de pe Silk Road heroină, cocaină, LSD sau documente false. Tranzacţiile se efectuau în moneda virtuală bitcoin, ceea ce le permitea zecilor de mii de cumpărători din întreaga lume să rămână anonimi, relatează Mediafax.
Silk Road, care a fost închis în 2013 de către FBI, propunea, de asemenea, kit-uri pentru hackeri, documente false sau serviciile unor asasini plătiţi, potrivit acuzării.
Două pedepse cu închisoare pe viaţă, plus pedepse cu cinci, 15 şi 20 de ani de închisoare au fost pronunţate vineri împotriva tânărului Ross William Ulbricht, în vârstă de 31 de ani, găsit vinovat în februarie pentru spălare de bani, trafic de stupefiante, întreprindere criminală şi piraterie informatică.
Judecătoarea federală din Manhattan a subliniat caracterul „teribil de distrugător” al site-ului, semnalând totodată educaţia privilegiată a lui Ulbricht, care face şi mai de neînţeles acţiunile sale în comparaţie cu ale unui traficant „obişnuit”. Iată-l într-o înregistrare de acum opt ani, postată pe contul de YouTube:
În timpul şedinţei de judecată, părinţii unui tânăr în vârstă de 25 de ani din Boston şi ai unui australian în vârstă de 16 ani au povestit cum fiii lor au murit după ce au consumat droguri cumpărate pe Silk Road.
Acuzarea îl suspecta pe fondatorul Silk Road că a comandat şase asasinate în rândul anturajului său, cu scopul de a proteja secretul tranzacţiilor ilegale. Însă nu s-a stabilit nimic cu privire la aceste crime.
Potrivit acuzării, site-ul, creat în 2011, i-a permis fondatorului său să strângă o avere estimată la 18 milioane de dolari. Peste un milion de tranzacţii cu droguri ar fi fost înregistrate în decurs de trei ani.