„Este un risc pentru toate țările din NATO și din Uniunea Europeană. Occidentul este confruntat cu o mare necunoscută. Anul trecut au murit, în naufragii, 1.700 de persoane. E foarte mult”, a spus Emil Hurezeanu.
Multe dintre statele membre UE nu vor să primească refugiați, a precizat jurnalistul, dând exemplul Danemarcei, Marii Britanii, Cehiei și Ungariei.
„Ungaria nu vrea niciun fel de refugiați și, prin vicepreședintele Parlamentului de la Budapesta, îi acuză pe americani că au creat problema refugiaților. Noi primim, dar avem o cotă mică și posibilitățile noastre de primire sunt relativ reduse”, a adăugat Emil Hurezeanu.
În jur de 1.000 de imigranţi africani ar urma să fie relocaţi în România în următorii doi ani. Asta după ce Comisia Europeană a hotărât ca toate tările din UE să găzduiască refugiații care ajung pe continent trecând Mediterana.
„În primul rând, avem de-a face cu o tragedie umană - oamenii îşi pierd vieţile încercând să traverseze Marea Mediterană. Desigur, o altă problemă este că, printre imigranţi, pot ajunge în Europa militanţi islamişti, terorişti care se ascund”, a atras atenţiasecretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.