Valoroasa colecţie cuprinde coliere, inele cu diamant şi safire, butoane, broşe şi un ceas de buzunar de aur. Specialiştii spun că bijuteriile sunt lucrate foarte fin şi reprezintă o mărturie pentru o întreagă epocă.
Ele aparţin perioadei regelui britanic Edward al VII-lea şi au fost descoperite acum un sfert de veac, după o amplă expediţie de cercetare la locul naufragiului.
Titanic, cel mai mare vas de croazieră al timpului, aparținând companiei White Star Line, s-a ciocnit cu un aisberg în seara zilei de 14 aprilie 1912 şi s-a scufundat în apele Atlanticului de Nord. Peste 1500 de oameni au murit în naufragiu, dintr-un total de peste 2200 de pasageri.
În seria manifestărilor ocazionate de comemorarea scufundării Titanicului, se mai remarcă și deschiderea Muzeului Titanic Belfast, ridicat pe locul șantierului naval în care a fost construită nava de croazieră. Inaugurată la sfârșitul lunii martie, clădirea modernă de 14.000 de metri pătraţi se poate lăuda cu nouă galerii şi expoziţii, inclusiv reproduceri după interiorul şi puntea navei.
În aprilie, vasul de croazieră Balmoral a ridicat ancora din portul Southampton cu destinația New York, pe același traseu stabilit pentru nava scufundată cu 100 de ani înainte, având la bord același număr de pasageri care se aflau la bordul Titanicului la 10 aprilie 1912. La călătoria de 13 zile din acest an au luat parte și descendenți ai celor ce au supraviețuit naufragiului.