Măsurile menite să-l protejeze pe președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, împotiva coronavirusului s-au înăsprit odată cu creșterea alarmantă a cazurilor de COVID-19, în SUA, scrie CNN. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 40.000 de cazuri, fiind cel mai mare bilanț raportat de la începutul pandemiei.
În această săptămână, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a actualizat lista cu categoriile expuse riscului de a dezvolta o formă gravă de Covid-19, avertizând cetățenii că riscul crește constant odată cu vârsta. Pe lista mai sunt incluse obezitatea și afecțiunile grave ale inimii.
Donald Trump, care a împlinit 74 de ani pe 14 iunie, este considerat obez, potrivit rezultatelor ultimei sale examinări fizice, care a arătat că liderul de la Casa Albă are o greutate de 110 kilograme și o înălțime de 1,9 m, precizează CNN. De asemenea, cele mai recente rezultate ale controlului său medical au arătat că președintele american are nivelul colesterolului mai mic decât la începutul mandatului.
Atunci când călătorește în regiunile în care numărul de cazuri este ridicat, fiecare loc în care intră Trump este inspectat de către echipe medicale pentru potențiale zone de contagiune. Băile destinate președintelui sunt spălate și igienizate înainte de sosirea sa. Personalul păstrează o evidență clară a celor care intră în contact cu șeful statului, pentru a se asigura că vor fi testați pentru coronavirus.
Personalul său a explicat că acești pași sunt necesari pentru a permite președintelui să-și continue activitatea pe fondul pandemiei. Surse din echipa lui Trump susțin că multe dintre măsuri au fost introduse chiar la insistențele republicanului, acesta susținând că trebuie să evite boala "cu orice preț".
De asemenea, la Casa Albă au fost instalate mai multe dispozitive cu dezinfectant, iar angajații sunt testați zilnic. Inclusiv membrii delegațiilor străine trebuie să fie testați. A fost și cazul președintelui Poloniei, Andrej Duda, care înainte de a se întâlni cu Trump, a fost testat împotriva virusului.
Editor: Cristina Iancu