„Asta e la mine în cartier. Nu mă pot opri din plâns. Aş putea muri în seara asta”, scrie ea.
Farah trăieşte fiecare clipă ca şi cum ar fi ultima. Are doar 16 ani şi, de la fereastra camerei sale, priveşte cum, cu fiecare bombardament lansat de armata israeliană, cartierul în care a copilărit dispare sub ochii săi.
„Întreaga casă se cutremură şi ai impresia în orice moment că o să explodeze”, spune tânăra.
Alimentarea cu curent electric a fost întreruptă şi stăteam pe întuneric. Singurele lumini pe care le puteam vedea erau cele de la rachete şi de la drone. Şi singurul sunet care se aude este cel făcut de bombe”, povestește ea.
Deşi este la o vârstă fragedă, a mai trecut prin trei conflicte.
Dar niciunul nu a fost la fel de sângeros ca acesta. Singura alinare pe care o are este faptul că o lume întreagă a ajuns să-i cunoască povestea. Şi o spune aşa cum o înţelege cu mintea ei de copil.
„Vor să lovească Hamas şi ne pedepsesc pe toţi. Este nedrept. Voi încerca să opresc acest lucru când mă fac mai mare. De aceea vreau să studiez dreptul”, spune ea.
Peste 1300 de palestinieni şi-au pierdut viaţa în cele trei săptămâni de când a reizbucnit conflictul dintre Israel şi Hamas. Zeci de copii au căzut victime tirurilor de rachete.
72 de ore de armistițiu
Israel şi Hamas au fost de acord cu o încetare necondiţionată a focului pentru 72 de ore începând de astăzi. Anunţul a fost făcut de secretarul american de stat John Kerry, care a precizat că acordul s-a făcut la cererea Statelor Unite şi a ONU.
În cursul zilei, Naţiunile Unite au anunţat că aproape 250.000 de oameni şi-au părăsit casele, iar tirurile iraeliene au făcut victime - peste 170 de palestinieni au murit în ultimele 24 de ore. Câteva ore mai devreme, premierul israelian anunţa că nu acceptă niciun armistiţiu.