O ceremonie păstrată de sute de ani, numită a sacrificiului, a avut loc la Beijing. Zeci de artişti îmbrăcaţi în costume de dragoni sau în haine colorate au interpretat un ritual al ofrandei aduse zeilor.
În oraşul chinezesc Harbin, Anul Nou a fost anunţat de şase pinguini îmbrăcaţi în haine colorate în roşu, care amintesc de dinastia Tang, care a condus China între secolele al VII-lea şi al X-lea. Pinguinii au devenit o atracţie pentru localnici, dar şi pentru turiştii care au venit la Festivalul Primăverii.
Cu o săptămână înainte de intrarea în Noul An, sute de milioane de chinezi au călătorit mii de kilometri din oraşele în care lucrează spre localităţile natale. Oamenii au dorit să petreacă alături de familii intrarea în noul an.
Autostrăzile de pe întreg teritoriul Chinei au fost aglomerate, iar la punctele de taxare s-au format cozi imense. Cele mai mari probleme de trafic au fost în jurul marilor oraşe, Beijing, Shanghai sau Hong Kong.
Este sărbătoare şi în Tibet, pentru că Anul Nou Lunar Tibetan coincide cu Anul Nou chinezesc. Capitala provinciei Tibet, Lhasa, a fost decorată cu ornamente colorate şi simboluri religioase pentru această sărbătoare. Sute de oameni au asistat la spectacolele de muzică şi dans. Tibetanii s-au rugat pentru recolte mai bogate şi armonie în familie.