Ce presupune integrarea imigranților în România și care sunt beneficiile

Data publicării:
refugiati imigranti GettyImages-1-1.9.2015

„Capacităţi de cazare avem. În total cam 950 de locuri şi e disponibilă cam 80% din această capacitate”, a spus Ludovic Orban.

„Nu suntem încă pregătiţi pentru integrarea lor. Integrare înseamnă să le găseşti locuri de muncă, nu numai bărbaţilor, ci şi femeilor. Să-i integrezi pe copii în sistemele şcolare, să le asiguri accesul la sistemele de educaţie şi sănătate. O integrare înseamnă, de exemplu, să organizezi un mecanism astfel încât pentru aceşti migranţi să reuşeşti să-i înveţi limba română cât mai repede posibil”, a explicat consilierul prezidențial.

„Pentru a putea integra un număr foarte mare de migranți într-un timp foarte scurt este evident nevoie de recrutare de personal suplimentar, este nevoie de redimensionarea administraţiilor locale, administraţiilor centrale, lucru care nu se poate face peste noapte. Este vorba de asigurarea de bugete suplimentare, de recrutarea de personal naţional pentru a face faţă acestui proces”, a spus și Mircea Mocanu, șeful biroului de la București al Organizației Internaționale pentru Migrație.

Mircea Mocanu crede că, dacă România va anunța în perioada următoare că este pregătită pentru a primi un val de imigranți, ar putea avea de câștigat din punct de vedere economic.

Sunt absolut convins că doar persoanele needucate sau care nu au călătorit vreodată ar putea spune că nu își doresc un migrant alaturi de ei. În România în prezent sunt 100.000 de cetățeni străini. Iată că România face față unui număr destul de mare și poate face față unui număr suplimentar de migranți. Până la urmă ei sunt cei care pot asigura o creştere economică”, a explicat el.

„România a ales deja să solicite refugiaţi din Siria şi Eritreea şi îi vor procesa. Decizia o vor lua statele pe teritoriul cărora intră majoritatea imigranților. Poate ar trebui să ne dorim ca și în România să intre un val și să fim noi cei care facem selecția lor”, a mai spus Mircea Mocanu.

„Într-o Europă deschisă trebuie să fii naiv să crezi că nu vor veni imigranți și la noi, chiar dacă ei vor avea tendința să se ducă în statele cele mai dezvoltate. Până la urmă, prin mecanisme europene sau prin alte mecanisme. Nu neapărat foarte repede, pe termen foarte scurt, dar pe termen mediu și lung vor veni. Sigur, asta se suprapune cu problemele serioase demografice pe care le are România”, a spus Leonard Orban.

El a arătat, în nume personal, că o politică activă în domeniul primirii de migranți, o politică selectivă ar putea ajuta România pe termen lung.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
S-a născut în închisoare, iar acum doctorii i-au mai dat o lună de trăit. Băiatul suferă de...
Digi FM
Mircea Bravo, adevărul despre câți bani câștigă din Youtube și Facebook
Pro FM
Managerul lui John Legend rupe tăcerea. Experiența „terifiantă” pe care a avut-o la una dintre petrecerile...
Film Now
Semnele timpurii de demență date de Bruce Willis nu au fost luate în seamă: "Nici într-un milion de ani nu...
Adevarul
Scapă de colesterol cu patru alimente și secretul celor 150 de minute
Newsweek
Cine a luat 60 lei în plus la pensie și în octombrie? De ce alți 2000000 pensionari nu au luat nimic
Digi FM
Reacția cântăreței Irina Rimes după ce mai mulți influenceri au luat bani ca să-l promoveze pe rivalul Maiei...
Digi World
O asistentă a dezvăluit cele mai comune regrete pe care le aveau pacienții aflați pe patul de moarte
Digi Animal World
Imagini virale cu un pelican care încearcă să mănânce un pui de Capibara: „Se uită la el de parcă nu ar fi...
Film Now
“Acum ar fi scandalos”. Ce i-a cerut managerul lui Reese Witherspoon să facă pentru a primi rolul din “Blonda...
UTV
Bradley Cooper si Irina Shayk au sarbatorit Halloweenul alaturi de fiica lor in varsta de 7 ani