Cazul Holden: Consilier din UK, condamnat după ce a filmat 28 de femei în ipostaze intime, timp de 15 ani. „Voyeurism pe scară largă”

Data publicării:
Închisoare
Robert Holden va sta peste 6 ani după gratii. Foto: Profimedia

Desigur termenul „voyeurism pe scară largă” pare greu de înțeles, dar după ce afli despre ce e vorba în „Cazul Holden”, realizezi totul. Pe scurt, Robert Holden s-a folosit de abilitățile sale tehnice dar și de imaginea de consilier municipal și a folosit camere ascunse pentru a filma 28 de femei în băi și dormitoarele lor, pe o perioadă de aproape 15 ani, scrie The Guardian.

Judecătoarea Sophie McKone a descris acțiunile lui Holden drept „voyeurism la scară largă”, după ce a auzit cum o anchetă a scos la iveală sute de înregistrări de natură intimă, inclusiv cu femei făcând duș, implicate în activități sexuale, la toaletă sau dezbrăcându-se.

Condamnându-l pe Holden vineri, judecătoarea Sophie McKone a declarat: „Sunteți depravat și egoist, v-ați ascuns în spatele unui văl de respectabilitate, având propria afacere și fiind consilier local”.

Robert Holden a fost condamnat la 6 ani și 2 luni.


„Viața mea s-a destrămat. Am pierdut totul”

Unele femei au fost înregistrate pe perioade îndelungate, una dintre ele timp de mai bine de 12 ani.

Trecând pe rând prin experiența fiecărei victime, judecătoarea a spus referindu-se la una dintre ele: „Ați înregistrat-o practic în fiecare act pe care îl făcea, inclusiv acte sexuale”.

O femeie a fost înregistrată „în nenumărate ocazii”, uneori împreună cu fiica ei foarte tânără, iar poliția a descoperit ulterior că și mama ei fusese filmată de Holden.

O alta a spus că acțiunile lui Holden au dus la o serie de probleme în viața ei, inclusiv pierderea copiilor și a locului de muncă, adăugând: „Viața mea s-a destrămat. Am pierdut totul”.


Colecționarul

Holden, fost consilier municipal în West Yorkshire, conducea și o afacere în domeniul IT, așa că i-a fost ușor să împânzească apartamentele locuite de respectivele femei cu camere de filmare.

Ulterior, el a păstrat un număr foarte mare de astfel de înregistrări pe dispozitivele sale, etichetate îngrijit în fișiere.

La un moment dat, una dintre victim a înțeles ce se întâmplă. A contactat poliția din West Yorkshire, iar ofițerii au percheziționat casa și au găsit o altă cameră în baie și, de asemenea, într-un dormitor - ambele conectate la un dispozitiv de înregistrare digitală care era setat să înregistreze 24 de ore pe zi.

Holden a fost dat în urmărire în 2020 după ce o femeie a descoperit un dispozitiv de înregistrare într-un dormitor al unei proprietăți din West Yorkshire. El a fugit din țară în statul insular Capul Verde, din Africa de Vest, revenind doar după o lungă luptă pentru extrădare, care a durat 17 luni.

Holden, în vârstă de 51 de ani, fost consilier conservator pentru Ryburn în cadrul Consiliului Calderdale, a recunoscut 29 de acuzații de voyeurism și șapte de utilizare abuzivă a computerului pe o perioadă de 14 ani, din 2006 până în 2020.

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri