Kremlinul cere „tăcere deplină” în cazul jurnalistului american Evan Gershkovich, închis la Moscova pentru spionaj

Data actualizării: Data publicării:
evan gershkovici
Evan Gershkovich este primul jurnalist american arestat sub acuzația de spionaj în Rusia, de la Războiul Rece. Sursa foto: Profimedia Images

Kremlinul a transmis joi că este nevoie de tăcere deplină atunci când vine vorba de discuțiile despre posibilele schimburi de prizonieri care îl implică pe Evan Gershkovich, un reporter Wall Street Journal arestat în Rusia în urmă cu un an, sub suspiciunea de spionaj, notează Reuters.

Evan Gershkovich, în vârstă de 32 de ani, a devenit primul jurnalist american arestat sub acuzația de spionaj în Rusia de la Războiul Rece. Acesta a fost reținut de Serviciul Federal de Securitate (FSB) pe 29 martie.

Reporterul, publicația și guvernul SUA neagă că este spion. Rusia spune că a fost prins în flagrant.

Întrebat despre momentul în care o instanță va audia cazul lui Gershkovici sau dacă va avea loc un schimb de prizonieri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor: „Nu avem informații despre instanță - nu este prerogativa noastră”.

„În ceea ce privește chestiunile de schimb de prizonieri, am subliniat în repetate rânduri că există anumite contacte, dar ele trebuie efectuate în tăcere absolută”, a spus Peskov, adăugând că observațiile publice au fost o piedică.

FSB, principalul succesor al KGB-ului din epoca sovietică, a declarat că Gershkovici a încercat să obțină secrete militare.

Jurnalistul a petrecut aproape un an la închisoarea de înaltă securitate Lefortovo din Moscova, care este strâns asociată cu FSB, iar detenția sa a fost prelungită până pe 30 iunie.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri