Iranul știe ce obiectiv va ținti în Israel, dacă acesta îl va mai ataca. „În caz că regimul sionist comite vreo greşeală, vom acționa”

Data actualizării: Data publicării:
Iran Launched 200 Ballistic Missiles Towards Israel
Corpul Gardienilor Revoluției din Iran a lansat la 1 octombrie cel mai amplu atac asupra Israelului. Foto: Profimedia Images

Gărzile Revoluţionare iraniene au avertizat vineri că vor lovi industria energetică a Israelului dacă acesta din urmă atacă Iranul ca represalii după atacul iranian cu rachete efectuat marţi, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres.

„Dacă regimul sionist comite vreo greşeală, îi vom ataca toate sursele de energie, instalaţiile, rafinăriile şi câmpurile de gaze”, a spus comandantul secund al Gărzilor Revoluţionare iraniene, generalul de brigadă Ali Fadavi, într-o declaraţie transmisă de mass-media iraniene.

„Regimul sionist are numai trei centrale electrice şi câteva rafinării, în schimb Iranul este o ţară imensă”, a adăugat acest ofiţer al corpului de elită al armatei iraniene.

Declaraţia sa survine în contextul relatărilor conform cărora Israelul ia în calcul să lovească infrastructurile petroliere iraniene, ţinând cont de amploarea pagubelor economice pe care le-ar provoca astfel Teheranului.

Iranul a lansat marţi seară o salvă de circa 200 de rachete balistice către Israel, majoritatea fiind interceptate de sistemele antiaeriene israeliene şi de cele de pe navele americane de război, iar cele neinterceptate nu au produs pagube majore.

Atacul a fost descris de Teheran drept o acţiune de represalii faţă de campania militară israeliană contra grupării libaneze pro-iraniene Hezbollah şi faţă de uciderea liderului acestei grupări, Hassan Nasrallah, a altor comandanţi ai acesteia, precum şi a liderului politic al grupării islamiste palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, asasinat la Teheran în iulie.

Israelul a promis o ripostă, în timp ce Iranul a ameninţat la rândul său cu acţiuni mai puternice în cazul unor represalii israeliene.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a susţinut vineri, vorbind în timp ce ţinea în mâini un pistol-mitralieră la o rugăciune de comemorare a lui Nasrallah, că atacul de marţi asupra Israelului a fost „cea mai mică dintre pedepse pentru agresiunea israeliană”.

 

Editor : M.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Zi neagră în lumea filmului. A murit în somn marele actor
Digi FM
Dan Negru, revoltat de felul în care a fost construit DN2, supranumit și „Drumul Morții”: „Un metru între...
Pro FM
Eminem, în lacrimi când și-a văzut fiica mireasă. Mesajul ei l-a topit: "În inima mea, eu voi rămâne mereu...
Film Now
Cum arată Mark Wahlberg la vârsta de 53 de ani. Actorul, la bustul gol în timp ce se bucura de vacanța cu...
Adevarul
Acţiunea BLOCADA: control corporal şi al bagajelor, legitimări şi filtre mixte în Sectorul 2
Newsweek
Pensionarii au luat la recalculare pensie cu 140 lei mai mică decât a spus guvernul. Cine e vinovat?
Digi FM
Cât au costat deplasările lui Iohannis în străinătate, în două mandate. Suma record pe care a plătit-o...
Digi World
Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care...
Digi Animal World
Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile...
Film Now
Sean Penn și iubita sa din Republica Moldova, cu 34 de ani mai tânără, fotografiați în aeroportul LAX, după...
UTV
Au aparut imagini socante de la petrecerile lui P. Diddy. Rapperul a pus o femeie dezbracata pe masa, printre...