FOTO. Malala, laureata Premiului Nobel pentru Pace în 2014, s-a căsătorit

Data publicării:
malala
Malala, laureata Premiului Nobel pentru Pace în 2014, s-a căsătorit. Foto: Twitter

Malala, laureata Premiului Nobel pentru Pace în 2014, a anunțat pe rețelele sociale că s-a căsătorit. Mirele este Asser Malik, un om de afaceri pakistanez.

Laureata premiului Nobel Malala Yousafzai și-a anunțat „Nikkah” - contractul de căsătorie cu Asser Malik printr-un mesaj pe Twitter: „Astăzi este o zi prețioasă în viața mea. Eu și Asser ne-am căsătorit și vom fi parteneri pe viață. Am avut o mică ceremonie Nikkah acasă, în Birmingham, cu familiile noastre. Trimiteți-ne rugăciunile voastre. Suntem încântați să mergem împreună în călătoria care ne așteaptă”.

Laureata premiului Nobel, care are acum 24 de ani, a împărtășit și fotografii făcute cu soțul ei, alături de părinții ei, Ziauddin Yousafzai și Tor Pekai.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Asser Malik este originar din orașul Lahore, provincia Punjab, și este antreprenor în industria sportului. În prezent, lucrează ca director general la Pakistan Cricket Board (PCB), scrie Mediafax.

Pakistaneza Malala Yousafzai, care, la doar 17 ani, a obţinut Premiul Nobel pentru Pace, este o militantă pentru dreptul femeilor la educaţie şi a devenit un simbol mondial al luptei împotriva extremismului după ce a supravieţuit unui atac al talibanilor.

La 9 octombrie 2012, islamiştii au pătruns într-un autobuz şcolar, în localitatea Mingora, din Valea Swat, în nord-vestul Pakistanului, iar unul dintre ei a întrebat: „Cine este Malala?" Tânăra a fost împuşcată apoi în cap. Aflată între viaţă şi moarte, adolescenta a fost transferată într-un spital din Birmingham, în Marea Britanie, unde, după şase zile, şi-a recăpătat cunoştinţa. Din acel moment, s-a născut legenda Malala. „Eram îngrozită. Singurul lucru pe care îl ştiam era că Allah m-a binecuvântat şi mi-a dat o nouă viaţă", a povestit adolescenta în autobiografia „Eu sunt Malala", devenită bestseller internaţional, însă interzisă în unele regiuni din Pakistan.

De când a plecat din Pakistan, Malala a participat la numeroase conferinţe internaţionale, unde a pledat pentru pace şi educaţia copiilor, cerând liderilor lumii „să trimită cărţi, nu arme" în ţările defavorizate.

În 2013, tânăra a câştigat Premiul Saharov, atribuit de Uniunea Europeană pentru drepturile omului, şi se afla încă de atunci pe lista favoriţilor la Premiul Nobel pentru Pace, obţinut însă de Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice, care supraveghează arsenalul chimic sirian.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri