Elon Musk a declarat că parlamentarii britanici „vor fi chemați în Statele Unite ale Americii pentru a explica cenzura și amenințările lor la adresa cetățenilor americani”, într-o nouă escaladare a tensiunilor dintre cel mai bogat om din lume și laburiști, scrie The Guardian.
Musk, care a fost alături de Donald Trump de la realegerea acestuia în funcția de președinte al SUA, a răspuns miercuri unui raport al cotidianului The Guardian conform căruia comisia pentru știință și tehnologie a Camerei Comunelor îl va chema să depună mărturie în cadrul anchetei sale privind răspândirea de conținut dăunător pe social media după revoltele care au avut loc în luna august, în Regatul Unit.
Președintele comisiei, Chi Onwurah, deputat laburist, a declarat că dorește să vadă cum Musk, care deține platforma de social media X, „reconciliază promovarea libertății de exprimare cu promovarea dezinformării pure”.
X găzduiește conturi ale unor personalități precum Tommy Robinson și Andrew Tate, care au fost acuzați de incitarea oamenilor să se alăture protestelor islamofobe.
Musk, care are peste 205 milioane de urmăritori pe X, a răspuns spunând că parlamentarii vor fi convocați în SUA. Acesta s-a plâns anterior că pedepsele cu închisoarea acordate persoanelor care au alimentat revoltele de pe X reprezintă o încălcare a dreptului la liberă exprimare și a declarat: „Nu cred că cineva ar trebui să meargă în Marea Britanie, unde sunt eliberați pedofili condamnați pentru a întemnița oameni pentru postări pe rețelele sociale”.
Recent, Musk a intervenit cu privire la modificările aduse impozitului pe moștenire în cazul fermelor, spunând luni că „Marea Britanie se transformă în Stalin”. Peter Mandelson, care este cotat să devină următorul ambasador al Regatului Unit la Washington, a cerut apoi să se pună capăt „dușmăniei” dintre Musk și guvernul britanic, numindu-l „un fel de fenomen tehnologic, industrial și comercial” cu care Regatul Unit trebuie să construiască punți.
Editor : S.S.