Raport îngrijorător despre Armata britanică: 20% dintre militari nu pot fi mobilizați în cazul unui război

Data publicării:
Membri ai Armatei britanice în timpul unui exercițiu
Membri ai Armatei britanice în timpul unui exercițiu Foto: Profimedia

Peste 10.000 de marinari, soldați și aviatori britanici în serviciu nu pot merge la război pentru că au fost declarați inapți din punct de vedere medical, potrivit publicației The Times.

În plus, aproape 15.000 de soldați pot fi dislocați doar dacă misiunea îndeplinește anumite criterii, spre exemplu vremea să nu fie prea caldă sau prea rece și să nu fie expuși la zgomot.

Practic, o cincime din forțele armate regulate ale Marii Britanii nu pot fi folosite, potrivit cifrelor dezvăluite de Alistair Carns, ministrul veteranilor, după întrebările adresate de conservatori.

Aproape un sfert dintre soldații și ofițerii din armata regulată nu se pot angaja în luptă fără nicio restricție și aproape 3.000 de marinari sunt considerați inapți să meargă pe mare în orice circumstanțe.

În cazul armatei, 16.335 de militari fie „nu pot fi desfășurați din punct de vedere medical”, fie „se pot desfășura cu limitare medicală”, dintr-un total de 71.340 de membri, reprezentând 23% din totalul trupelor.

Doar 55.005 de soldați din armată sunt considerați complet apți, ceea ce înseamnă că sunt capabili să servească fără restricții medicale.

Armata britanică, mai mică și mai slabă

Mark Francois, ministrul forțelor armate din opoziție, a spus că cifrele sunt „profund îngrijorătoare, mai ales în cadrul armatei”. El a subliniat: „Nu numai că armata s-a micșorat acum la puțin peste 71.000 de soldați, cu aproape 2.000 sub puterea ei stabilită, dar dintre aceștia, aproape un sfert nu sunt complet dislocabili din punct de vedere medical. Acest lucru necesită acțiuni urgente, nu doar în ceea ce privește recrutarea și menținerea, ci și măsuri de remediere, în special fizioterapie, pentru a ne asigura că soldații noștri rămași sunt cu adevărat în stare optimă de luptă.”

Francis Tusa, un analist al apărării și editor al buletinului informativ Defense Analysis, a declarat: „Acest lucru arată, din nou, că unele dintre problemele cheie cu care se confruntă Ministerul Apărării și serviciile nu sunt neapărat echipamente și muniții - sunt, în linii mari, probleme de personal. Ministerul Apărării și serviciile trebuie să stabilească ce provoacă aceste probleme medicale și să ia măsuri. Dacă trebuie să fie mai mulți kinetoterapeuți, atunci angajați-i, chiar și contra cost.”

John Healey, secretarul Apărării, a avertizat deja că dimensiunea armatei este de așteptat să scadă și mai mult anul viitor, la sub 70.000.

Rușii au pierdut în Ucraina echivalentul a patru armate britanice

Șefii militarri ai SUA și-au exprimat anterior îngrijorarea față de dimensiunea Armatei britanice și dependența acesteia de SUA pentru mijloacele de sprijin. În cazul Marinei Regale, 2.922 de marinari nu pot merge deloc pe mare, arată cifrele, iar 2.363 sunt considerați dislocabili limitat din punct de vedere medical, ceea ce înseamnă că li se poate permite în continuare să servească pe mare doar în anumite condiții.

Forțele aeriene (RAF) au cea mai mare proporție de personal clasificat ca nedislocabil din punct de vedere medical, cu 3.721 de persoane din 27.969 în total, reprezentând 13% din forță.

Richard Dannatt, fostul șef al Statului Major, a spus că cifrele sunt „alarmante”, adăugând că „sunt necesare măsuri de remediere viguroase” din partea armatei. El a adăugat că rușii au pierdut în Ucraina echivalentul a patru armate britanice. „Acest lucru spune ceva despre disponibilitatea Rusiei de a avea victime și dimensiunea absurd de mică a armatei britanice”, a spus el.

Editor : Ș.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Trump impune TARIFE GIGANTICE pentru Europa, mai blând cu...
Digi FM
Tragedia tinereții lui Val Kilmer: și-a pierdut fratele mai mic, care s-a înecat în piscină: "Nu am revenit...
Pro FM
Starea de sănătate a lui Julio Iglesias, tot mai fragilă: „De la brâu în jos, are 500 de ani”. Afecțiunea...
Film Now
John Cena a avut cancer de piele de două ori. "Îndrăgostit de soare", nu și-a protejat pielea în tinerețe...
Adevarul
Pericolul din farfurie. Adevărul despre un aliment de bază în România
Newsweek
Șmecheria prin care România păstrează pensiile speciale de 20.000 lei, deși UE a cerut să le tăiem
Digi FM
O elevă de 15 ani a leșinat în timpul orei de biologie, la un liceu din Botoșani. Ce au descoperit medicii
Digi World
De ce este laptele alb? Răspunsul surprinzător pe care nu îl știai și explicația științifică pe înțelesul...
Digi Animal World
Un produs popular pentru câini ar putea declanșa „sindromul vârcolacului”. Ce simptome prezintă patrupedele...
Film Now
Rosamund Pike, „terifiată” când a filmat scena intimă cu Pierce Brosnan în „Die Another Day”. Avea 22 de ani
UTV
Delia, atacată de câini în parc. Artista s-a urcat într-un copac: „M-am zgâriat, m-am făcut praf...”