Video Efectele propagandei Kremlinului asupra soldaților ruși: Val uriaș de sinucideri pentru a nu se preda

Data actualizării: Data publicării:
soldati rusi
În decembrie 2022, psihologii ruşi identificaseră deja aproximativ 100.000 de soldaţi care sufereau de stres post-traumatic. FOTO: Profimedia Images

Sentimentul de abandon din partea superiorilor i-a determinat pe mulți soldați ruși răniți să aleagă sinuciderea în loc să aștepte ajutor din partea aliaților. Moartea este preferabilă capitulării. Așa au fost învățați soldații ruși de către propaganda Kremlinului, notează TVP World.

Sinuciderea a devenit din ce în ce mai frecventă în rândul soldaților ruși desfășurați pe linia frontului din Ucraina. Acest lucru este deosebit de frecvent în rândul celor răniți în infamele „atacuri cu carne de tun”, în care asaltul cu speranțe deșarte lasă numeroase trupe cu puține sau deloc speranțe de evacuare și tratament din partea propriei tabere. Fie din cauza insensibilității comandanților lor, fie din cauza incapacității corpului medical, cunoscut ca fiind insuficient aprovizionat și suprasolicitat.

După cum relatează Kiev Post, pentru mulți răniți, acest lucru duce la un sentiment copleșitor de disperare, lipsă de speranță și, în cele din urmă, la sentimentul că singura cale de ieșire este să se sinucidă. Situația nu este ajutată de comportamentul abuziv al comandanților.

Proiectul „Vreau să trăiesc”, o inițiativă ucraineană de stat care a lansat o linie telefonică directă în septembrie 2022 pentru a facilita predarea soldaților ruși și trecerea lor în siguranță peste liniile de luptă în schimbul unui tratament uman în conformitate cu tratatele internaționale, a afirmat într-o declarație recentă:

„[Soldații ruși] merg la fiecare asalt ca și cum ar fi ultimul, pentru că știu că nimeni nu va veni după răniți, nimeni nu îi va scoate, nimeni nu îi va ajuta. În loc de radiouri și truse de prim ajutor adecvate, ei poartă în buzunare instrucțiuni despre cum să se sinucidă cu o grenadă, eliberate în prealabil de ofițeri politici majori umflați.”

În alte cazuri, dintre care unele au fost surprinse în înregistrări, militarii ruși sunt văzuți în timp ce își „eutanasiază” proprii frați de arme.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Val de sinucideri în rândul soldaților ruși

„Unii sunt împinși deliberat la un astfel de pas prin intimidare, amenințări și un sentiment de disperare totală. Alții își scurtează viața, abandonați pe câmpul de luptă”, a declarat o sursă din serviciile de informații militare pentru Kiev Post.

Potrivit sursei citate, serviciile de informații ucrainene indică faptul că a existat un val de sinucideri în rândul trupelor ruse, tendința fiind în creștere.

Contrar narativei pe care propaganda Kremlinului o transmite populației și trupelor sale, Ucraina are tot interesul să-i mențină în viață pe soldații ruși pe care îi capturează, pentru a-i putea schimba cu prizonieri de război ucraineni, adesea deținuți în condiții inumane. Acest lucru este subliniat și de proiectul „Vreau să trăiesc”.

„Spre deosebire de comandanții lor, noi avem nevoie de ei în viață pentru că vor fi schimbați mai târziu și ne vom întoarce oamenii din GULAG-ul rusesc”, mai afirmă ucrainenii.

Editor : I.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri