După ce Putin a amenințat "statele cu teritorii mici", Rusia face noi acuzații: NATO "provoacă Ucraina să continue războiul fără sens"

Data actualizării: Data publicării:
dmitri peskov
Dmitri Peskov acuză NATO că "provoacă Ucraina să continue războiul fără sens" FOTO: Profimedia Images

Kremlinul i-a acuzat joi pe membrii NATO că au deschis o nouă fază de tensiuni în antagonismul lor cu Rusia și că "provoacă" Ucraina "să continue războiul fără sens".

"În ultimele zile şi săptămâni, membrii NATO au intrat într-o nouă fază de escaladare a tensiunilor. Şi o fac în mod conştient", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, într-o conferinţă de presă.

Potrivit lui Peskov, Alianţa Atlantică provoacă Ucraina "să continue acest război fără sens". "Ţările membre ale NATO, mai ales SUA şi alte capitale europene, au început în ultimele zile, în ultimele săptămâni, un nou ciclu de escaladă. Ele provoacă Ucraina prin toate mijloacele posibile pentru a continua acest război fără sens", a susţinut Peskov. "Toate acestea vor avea în mod inevitabil consecinţe şi, ca rezultat final, vor provoca pagube uriaşe intereselor acelor ţări care au decis să escaladeze tensiunile", a avertizat el, scrie Agerpres.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat marţi Europa cu "consecinţe grave" dacă ţările NATO permit Ucrainei să folosească arme occidentale împotriva Rusiei.

"Aceşti reprezentanţi ai ţărilor NATO, în special în Europa, în special în ţările mici, trebuie să fie conştienţi cu ce se joacă. Ei trebuie să-şi amintească că, de regulă, acestea sunt state cu teritorii mici, dar dens populate", a declarat Putin.

În timpul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o la Chişinău, în Republica Moldova, Blinken a spus că administraţia americană nici nu a înlesnit şi nici nu a încurajat atacuri cu arme americane asupra unor ţinte situate în afara Ucrainei, dar că ucrainenii trebuie să-şi ia singuri deciziile legate de modalităţile alese pentru a se apăra în mod eficient.

"Nu am încurajat sau facilitat atacuri în afara Ucrainei. Dar (...) Ucraina trebuie să ia propriile decizii cu privire la cea mai bună şi mai eficientă modalitate de a se apăra. (...) Şi noi vom face tot ce putem pentru a-i oferi echipamentul de care are nevoie pentru a face acest lucru", a explicat Blinken într-o conferinţă de presă la finalul vizitei sale în Republica Moldova.

Regatul Unit a autorizat recent Ucraina să lovească teritoriul inamic cu armele sale, iar Franţa pare să fi susţinut această poziţie, dar, în ciuda insistenţelor preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, Statele Unite, Germania şi majoritatea aliaţilor Kievului nu au permis încă acest lucru.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cine a fabricat Pagerele bombă: Ancheta implică Ungaria în traseul dispozitivelor...
Digi FM
Anunțul făcut de Kate Middleton. Acum o săptămână terminase chimioterapia
Pro FM
Roxana Nemeș, în costum de baie roz, de Barbie, la piscina de acasă. Și-a creat o adevărată oază de relaxare...
Film Now
Fiul lui Christopher Reeve, orfan de ambii părinți în mai puțin de 2 ani. Cine a avut grijă de adolescentul...
Adevarul
Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta. Hidroelectrica: Porțile de Fier pot prelua viitura
Newsweek
Care șoferi iau amendă de 1.000 lei pe loc dacă nu se odihnesc suficient înainte să urce la volan ?
Digi FM
Shakira a părăsit brusc scena unui club din Miami, după ce a observat că un fan o filma sub rochie
Digi World
Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case
Digi Animal World
Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile...
Film Now
Eric Roberts îi cere scuze public surorii sale, Julia Roberts. Dezvăluiri tulburătoare despre viața lui...
UTV
Cheloo (Parazitii): De la scena la afaceri profitabile – cum a transformat succesul muzical in milioane de lei