Donald Trump vrea să câștige voturile creștinilor și alegătorilor de culoare din Philadelphia: Joe Biden vă minte

Data publicării:
donald trump
Trump a respins drept „false” statisticile FBI care au arătat o scădere continuă a nivelurilor de criminalitate în toată țara în primele trei luni ale anului 2024. Sursa foto: Profimedia Images

Donald Trump a ținut două discursuri în Philadelphia, îndemnându-i pe susținătorii creștini să meargă alături de el pentru o ultimă dată la vot și curtându-i pe alegătorii de culoare. Republicanul promite că le va repara orașul „devastat de vărsare de sânge”, chiar dacă datele arată o scădere a criminalității. Trump le-a spus celor prezenți la întâlnirile de sâmbătă că datele FBI sunt false și că Joe Biden îi minte.

Candidatul republican la președinție a declarat la un miting cu câteva mii de oameni la Universitatea Temple din Philadelphia că dacă va fi ales în noiembrie, va acorda poliției „imunitate” pentru a-și face treaba și va „supraveghea” resursele federale ale orașelor care luptă împotriva violenței, scrie Reuters.

Trump a respins drept „false” statisticile FBI care au arătat o scădere continuă a nivelurilor de criminalitate în toată țara în primele trei luni ale anului 2024 și l-a acuzat pe președintele democrat Joe Biden că a mințit în legătură cu datele.

„Sub strâmbul Joe Biden, orașul iubirii frățești este devastat de vărsări de sânge și crimă”, a spus Trump într-o arenă dintr-un cartier istoric de culoare, adresându-se unui public mai divers decât un miting obișnuit, dar în mare parte alb.

Sub administrația Trump, vom aduce legea, ordinea și siguranța înapoi pe străzile noastre.

Promisiunea de a lupta împotriva criminalității a făcut parte dintr-o retorică mai largă pentru oamenii de culoare și hispanici, care formează mai mult de jumătate din populația orașului. Stafful lui Trump a fost încurajat de unele sondaje de opinie care arată că el ar putea câștiga teren cu acești alegători în acest ciclu electoral.

Așa cum face adesea, Trump a descris migranții din țară care vin în mod ilegal ca fiind periculoși și împovărători. El a susținut, fără a cita dovezi, că iau locuri de muncă de la muncitorii de culoare și hispanici.

Granița deschisă a lui Joe Biden a fost, de asemenea, un dezastru pentru marile noastre populații afro-americane și hispano-americane”, a spus Trump.

Trump are puține șanse să câștige Philadelphia, pe care Biden a câștigat-o cu ușurință în 2020. Dar speră să-și restrângă marja în zonă, fiind cheie pentru bilanțul din Pennsylvania, un stat aprig disputat, deoarece poate trece fie către republicani, fie către democrați.

Trump a spus mulțimii că „Philadelphia a fost unul dintre cele mai flagrante locuri de oriunde”, vorbind despre „fraudarea” alegerilor din 2020. „Nu vom lăsa să se mai întâmple asta din nou”.

Cât de important este pentru Trump să îi câștige pe creștini de partea sa

Trump și Biden se vor înfrunta joi în prima dezbatere prezidențială a cursei din 2024, la Atlanta.

În timpul unei opriri înainte de miting la un magazin alimentar din Philadelphia, Trump le-a spus susținătorilor că știe pe cine plănuiește să-și aleagă ca vicepreședinte și că acea persoană probabil o să fie la dezbatere.

La un eveniment anterior, sâmbătă, la Washington, organizat de „Faith and Freedom Coalition”, un grup creștin conservator, fostul președinte i-a îndemnat să meargă la vot pentru el pentru ultima dată în noiembrie.

"Creștinii merg la biserică, dar nu votează atât de mult. Știi puterea pe care o ai dacă ai vota?", a spus Trump.

Trebuie să ieși și să votezi. Doar de data asta. Peste patru ani nu trebuie să votezi, bine? Peste patru ani nu vota, nu-mi pasă.

Trump a menționat pe scurt problema sensibilă din punct de vedere politic a avortului, un subiect important pentru creștini, reiterându-și poziția conform căreia restricțiile asupra procedurii ar trebui să fie decise de alegători, de la stat la stat.

Această poziție contrazice punctul de vedere al majorității creștinilor conservatori, iar reticența lui Trump de a presa sau chiar de a discuta reglementări federale suplimentare arată cât de sensibilă a devenit problema pentru republicani.

Trump a spus în repetate rânduri că republicanii riscă înfrângerea electorală dacă adoptă o linie prea dură cu privire la drepturile la avort.

Performanța slabă a partidului la alegerile de la jumătatea mandatului din 2022 a fost pusă pe scară largă pe seama deciziei Curții Supreme din acel an, care a eliminat majoritatea protecțiilor constituționale pentru procedură.

La fel ca Ronald Reagan, cred în excepții pentru viața mamei – viol și incest”, a spus Trump. "Trebuie să gândești cu inima. De asemenea, trebuie să-ți amintești că trebuie să fii ales."

Comentariile lui Trump despre avort au părut să primească o primire călduță. Unii dintre creștinii prezenți la miting au scandat „Fără bebeluși morți!”.

El a atras aplauzele lor cu discursul despre alte propuneri, cum ar fi casarea Departamentului Educației, o măsură favorizată de mulți creștini conservatori care acuză guvernul federal că atacă metodele de predare bazate pe credință.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Țara vecină cu România care a devenit o comoară pentru întreaga Europă. Proiectul care reduce dependența de...
Digi FM
Calvarul trăit de o româncă în timpul relației cu un bărbat turc de religie musulmană: „Nu aveam voie să ies...
Pro FM
Dieta care îl ajută pe Sting să arate atât de bine la 73 de ani
Film Now
Zendaya, despre presiunea adusă de faimă: „Nu știu dacă o pot gestiona, am fost mereu un copil timid!” Cum...
Adevarul
Mâncarea care poate provoca cancer după o singură înghițitură. Semnalul de alarmă tras de medici
Newsweek
Ziua când pensia intră pe card în octombrie s-a schimbat. 2.300.000 pensionari sunt vizați
Digi FM
„Așa vrei să conduci și țara?” Mircea Geoană, viral pe TikTok, după ce a fost ironizat pentru aptitudinile de...
Digi World
Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care...
Digi Animal World
Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit...
Film Now
Detaliul din Titanic pe care James Cameron l-a făcut public după mai bine de 20 de ani: “Uitați-vă cu atenție”
UTV
Au aparut imagini socante de la petrecerile lui P. Diddy. Rapperul a pus o femeie dezbracata pe masa, printre...