Cum răspunde Kamala Harris atacurilor lui Donald Trump asupra identității ei rasiale

Data actualizării: Data publicării:
kamala harris vorbind in Houston Texas
Foto: Profimedia Images

Vicepreședinta SUA Kamala Harris a ignorat remarcile lui Donald Trump despre identitatea ei rasială. Ea doar a spus că este „același vechi spectacol”, iar „America merită mai mult”, scrie The Guardian.

Miercuri, într-o apariție la Asociația Națională a Jurnaliștilor de Culoare (NABJ), Trump a antagonizat jurnaliștii seniori de culoare și a pus sub semnul întrebării rasa lui Harris, spunând: „Ea a fost întotdeauna de origine indiană și promova doar originea indiană. Nu știam că este de culoare până acum câțiva ani, când s-a întâmplat să devină de culoare.”.

Interviul său, care trebuia să dureze o oră, conform Axios, a fost scurtat după doar 34 de minute.

În Houston, Harris a părut neafectată și s-a abținut să comenteze afirmațiile lui Trump.

„În această după-amiază,” a spus Kamala Harris, oprindu-se pentru huiduielile mulțimii. „Donald Trump a vorbit la întâlnirea anuală a Asociației Naționale a Jurnaliștilor de Culoare.”

„Și a fost același spectacol vechi: dezbinarea și lipsa de respect. Și dați-mi voie să spun doar că poporul american merită mai mult. Poporul american merită un lider care spune adevărul. Un lider care nu răspunde cu ostilitate și furie atunci când este confruntat cu faptele. Merităm un lider care să înțeleagă că diferențele noastre nu ne dezbină – ele sunt o sursă esențială a forței noastre”, a mai spus Harris, la un miting din Texas.

Candidata Partidului Democrat la președinție a vorbit la cea de-a 60-a Convenție Bienală Internațională a Sigma Gamma Rho, una dintre cele mai proeminente frăţii de culoare din Houston, Texas. Harris a spus că se află acolo în calitate „mândră membră a grupului «Divine Nine»” – un grup format din cele mai puternice frății și comunități de culoare din SUA. Kamala Harris este absolventă a Alpha Kappa Alpha.

Staff-ul de campanie al lui Harris Harris a precizat, într-un comunicat de presă, că „Donald Trump pe care America l-a văzut la NABJ este cel pe care alegătorii de culoare îl cunosc de ani de zile.”.

Miercuri seară, Trump a vorbit la un miting în Pennsylvania, primul din acest stat, după încercarea de asasinare a acestuia de luna trecută.

Trump a spus despre Harris: „Nu uitați. Acum patru săptămâni era considerată, cum să spun, cea mai rea,” și că a avut o „transformare de personalitate... Dintr-o dată este considerată noua Margaret Thatcher.”

Soțul lui Harris a spus că remarcile lui Trump reflectă „o versiune mai rea a unei persoane deja oribile”

Miercuri seară în Maine, soțul Kamalei Harris, Doug Emhoff, care și el a fost ținta atacurilor lui Trump în această săptămână, a spus că remarcile lui Trump în Chicago reflectă „o versiune mai rea a unei persoane deja oribile”, a scris Washington Post. „Nu ar trebui să mai fie niciodată aproape de Casa Albă din nou.”

„Insultele, prostiile – sunt oribile, sunt groaznice, denotă o lipsă de caracter,” a completat Emhoff.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, vorbea cu jurnaliștii în timp ce Trump făcea remarcile sale la NABJ. Întrebată despre comentariile pe care un jurnalist i le-a citit, ea a afirmat inițial că va fi „foarte atentă”, apoi s-a răzgândit. „Așteptați. Nu, nu, nu,” a precizat ea.

„Ca persoană de culoare, ca femeie de culoare care deține această poziție” a explicat ea, referindu-se la funcția sa de secretar de presă a administrației Biden, „ceea ce tocmai a spus el, ceea ce tocmai mi-ați citit, este pur și simplu respingător. Este jignitor.”

Harris era singura persoană în măsură să vorbească despre identitatea ei, a continuat Karine Jean-Pierre.

„Și cred că este jignitor pentru oricine, nu contează dacă este un fost lider, un fost președinte, este pur și simplu insultător”, a conchis ea.

Kamala Harris are mamă de origine indiană și tată de culoare, originar din Jamaica. Ea este prima vicepreședintă femeie din istoria SUA, dar și prima persoană de culoare și cu origini asiatice care ocupă această funcție.

Editor : Ana Petrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cine a fabricat Pagerele bombă: Ancheta implică Ungaria în traseul dispozitivelor...
Digi FM
Anunțul făcut de Kate Middleton. Acum o săptămână terminase chimioterapia
Pro FM
Roxana Nemeș, în costum de baie roz, de Barbie, la piscina de acasă. Și-a creat o adevărată oază de relaxare...
Film Now
Fiul lui Christopher Reeve, orfan de ambii părinți în mai puțin de 2 ani. Cine a avut grijă de adolescentul...
Adevarul
Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta. Hidroelectrica: Porțile de Fier pot prelua viitura
Newsweek
Care șoferi iau amendă de 1.000 lei pe loc dacă nu se odihnesc suficient înainte să urce la volan ?
Digi FM
Shakira a părăsit brusc scena unui club din Miami, după ce a observat că un fan o filma sub rochie
Digi World
Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case
Digi Animal World
Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile...
Film Now
Eric Roberts îi cere scuze public surorii sale, Julia Roberts. Dezvăluiri tulburătoare despre viața lui...
UTV
Cheloo (Parazitii): De la scena la afaceri profitabile – cum a transformat succesul muzical in milioane de lei