Un mic sat indian o revendică pe Kamala Harris: „«Sora mea» sau «mama mea», noi așa îi spunem”

Data publicării:
profimedia-0891691944
Foto: Profimedia Images

Thulasendrapuram, un mic sătuc indian, aflat la 300 de kilometri sud de orașul indian Chennai și la 14.000 de kilometri de Washington D. C., capitala federală americană, este locul de unde provin bunicii materni ai vicepreședintei Kamala Harris, potențială candidată democrată în alegerile prezidențiale din noiembrie.

Astăzi, în centrul satului este afișat cu mândrie un mare banner care o înfățișează pe Kamala Harris. Localnicii fac rugăciuni speciale la zeitatea lor pentru succesul vicepreședintei americane. Harris și bunicii săi sunt pe lista de donatori de la templul local din sat, iar oamenii acolo distribuie dulciuri în onoarea vicepreședintei SUA.

Localnicii au început să urmărească atent evenimentele din SUA și ce se întâmplă cu alegerile prezidențiale după retragerea lui Joe Biden și ascensiunea lui Harris ca înlocuitoare.

„Nu este puțin faptul că a ajuns unde este în cea mai puternică țară din lume. Suntem foarte mândri de ea. Pe vremuri, indienii erau conduși de străini, acum indienii conduc țări puternice”, spune Krishnamurthi, manager de bancă pensionat. Sentimentul de mândrie este prezent și printre femeile din zonă. Ele o văd pe Harris ca pe una de-a lor, un simbol pentru unde pot ajunge femeile de pretutindeni.

„Toată lumea o cunoaște, chiar și copii. «Sora mea» sau «mama mea», noi așa îi spunem”, spune și Arulmozhi Sudhakar, reprezentant local în consiliul satului. „Suntem mândri că nu și-a uitat originile și ne exprimăm fericirea”, continuă el.

Bucuria, entuziasmul și spectacolul de acolo aduc aminte inclusiv de cele declanșate după alegerea Kamalei Harris în funcția de vicepreședintă a SUA. Atunci, sătenii au organizat un festin comunal cu preparate tradiționale preferate de Harris.

Originile indiene ale Kamalei Harris

Kamala Harris este fiica Shyamalei Gopalan, cercetătoare medicală în domeniul cancerului la sân, originară din provincia indiana sudică Tamil Nadu. Ea a emigrat în SUA în 1958. Părinții ei erau din Thulasendrapuram.

„Mama mea, Shyamala, a venit în SUA din India, singură, la 19 ani. Ea a fost formidabilă – cercetătoare, activistă pentru drepturi civile și o mamă care a insuflat sentimentul mândriei în cele două fiice ale sale”, declara Harris într-o postare pe rețele sociale, anul trecut.

Vicepreședinta americană provine dintr-o familie de oameni cu ambiții mari – unchiul ei matern, Gopalan Balachandran este cercetător academician. Bunicul ei a urcat treptele birocrației și a devenit expert în domeniul relocării refugiaților. A fost inclusiv consilier al primului președinte al Zambiei, în anii 1960.

Harris a vizitat orașul Chennai cu sora ei, Maia, după ce mama lor a murit. Împreună i-au aruncat cenușa în ocean, așa cum cer tradițiile hinduse.

În Thulasendrapuram, sătenii anticipează anunțul candidaturii ei foarte curând.

„Sora mai mică a mamei Kamalei, Sarala, vizitează templul în mod regulat. În 2014, ea a donat 60 de dolari în numele ei”, spune Natarajan, preotul local de la templu.

El este încrezător că rugăciunile lor o vor ajuta pe Kamala Harris să câștige alegerile din SUA. Sătenii spun că deși se află mii de kilometri depărtare, ei se simt conectați cu călătoria Kamalei și speră că vicepreședinta americană îi va vizita cândva sau că va vorbi de ei într-un discurs.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale