Cum a supraviețuit pilotul avionului care s-a prăbușit în Nepal. Toate celelalte persoane aflate la bord au murit

Data actualizării: Data publicării:
avion ars după ce s-a prăbușit în nepal
Avion prăbușit în Nepal. Foto: Profimedia Images

Pilotul avionului care s-a prăbușit în Nepal, accident în urma căruia 18 persoane au murit, a reușit să scape cu viață după ce cabina sa s-a desprins de restul aeronavei la momentul impactului, cu câteva secunde înainte ca aceasta să fie cuprinsă de flăcări, informează BBC

Manish Ratna Shakya, pilotul avionului care s-a prăbușit ieri în Nepal, care este singurul supraviețuitor al dezastrului în urma căruia au murit 18 persoane pe aeroportul din Kathmandu, este tratat în spital, însă BBC Nepali a confirmat că poate să vorbească și le-a spus membrilor familiei sale că „totul e bine”.

Salvatorii au declarat că au ajuns la pilotul care era rănit în timp ce flăcările se apropiau de cabina de pilotaj a aeronavei. 

„Avea dificultăți în a respira. Am spart geamul și l-am scos imediat afară”, a declarat superiorul poliției din Nepal, Dambar Bishwakarma: „Avea sânge pe toată fața când a fost salvat, dar l-am dus la spital într-o stare în care putea vorbi”, a adăugat el.

Ministrul aviației civile din Nepal, Badri Pandey, a descris cum aeronava a virat brusc la dreapta când a decolat, înainte de a se prăbuși în partea de est a pistei. Imaginile surprinse arată cum avionul în flăcări traversează o parte a aeroportului înainte să se prăbușească într-o vale.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„A lovit containerul de la marginea aeroportului... apoi a căzut mai jos”, a spus Pandey. „Carlinga, totuși, a rămas blocată în interiorul containerului. Așa a supraviețuit căpitanul. Cealaltă parte a avionului s-a prăbușit într-o movilă din apropiere și s-a rupt în bucăți. Întreaga zonă care era mai departe de regiunea în care cabina a căzut a luat foc și totul a fost ars”, a mai spus Pandey.

Pilotul a fost „salvat în cinci minute de la prăbușire” și „era foarte speriat, dar nu și-a pierdut cunoștința”, potrivit unui comunicat publicat de armata nepaleză. O ambulanță a armatei l-a dus apoi la spital.

Potrivit directorului medical al spitalului, dr. Meena Thapa, acesta a suferit răni la cap și la față și va fi supus unei intervenții chirurgicale: „Am tratat rănile pe diferite părți ale corpului său”, a spus Thapa pentru BBC News Nepali, „El este sub observație”.

Miercuri seara, premierul nepalez KP Sharma a vizitat spitalul, unde s-a întâlnit cu membrii familiei pilotului. Cercetările sunt în curs de desfășurare pentru a stabili cauza accidentului.

Șeful Aeroportului Internațional Tribhuvan, Jagannath Niraula, a spus că o evaluare inițială arată că avionul a zburat în direcția greșită: „De îndată ce a decolat, a virat la dreapta, [când] ar fi trebuit să virate la stânga”, a declarat Niraula pentru BBC Nepali.

Nepalul a fost criticat pentru situația sa salbă în ceea ce privește siguranța aeriană. În ianuarie 2023, cel puțin 72 de persoane au murit într-un accident de la Yeti Airlines. A fost cel mai mortal accident aerian din Nepal din 1992, când toate cele 167 de persoane aflate la bordul unui avion Pakistan International Airlines au murit când acesta s-a prăbușit în apropierea aeroportului Kathmandu.

Saruya Airlines operează zboruri către cinci destinații din Nepal, cu o flotă de trei avioane Bombardier CRJ-200, potrivit site-ului companiei.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale