Coronavirus. Chinezii ar fi găsit medicamentul ce poate vindeca boala

Data actualizării: Data publicării:
laborator cercetare china virus

Momentan, nu există un tratament specific împotriva noului tip de coronavirus care face ravagii în China. Totuși, medicii chinezi spun că un medicament anume are șanse mari de reușită.  China a început să testeze pe oameni un medicament care i-ar putea vindeca pe cei infectați cu coronavirus. Experții chinezi își pun speranțele în acest medicament, care a avut rezultate foarte bune în studiile din laborator, pe șoareci și maimuțe.


Remdesivir are cea mai puternică activitate antivirală, dar încă nu avem studii clinice. Avem mari așteptări de la acest medicament, dar mai trebuie să-i testăm efectul curativ și siguranța în mod științific. Am decis să facem cel mai riguros tip de studiu, randomizat, dublu-orb și controlat placebo, recunoscut de Organizația Mondială a Sănătății”, a anunțat cercetătorul Zhao Jianping, membru al comisiei pentru tratamente medicale din provincia Hubei și șeful Departamentului pentru boli pulmonare și îngrijire intensivă din Spitalul Tongji.

760 de pacienți au fost înrolați în acest studiu. De două zile, a început să le fie administrat medicamentul intravenos.

Pentru China este o urgență să obțină licența pentru Remdesivir, care nu este încă aprobat nicăieri în lume.

Ințial, a fost conceput împotriva Ebola, un coronavirus dintr-o altă familie, împotriva căruia nu a dat rezultate.

Judecând după folosirea sa pe pacienți peste Ocean, unde a fost testat pe subiecți normali și pe persoane infectate cu Ebola, suntem mulțumiți că medicamentul nu a provocat reacții adverse”, a spus dr. Zhao Jianping.

O altă posibilă armă contra coronavirusului de tip nou este un vechi medicament împotriva malariei, pe care statul chinez are capacitatea să îl fabrice.

Citiți și: Coronavirus. Momentul în care o familie de chinezi este plasată cu forța în carantină

Un vaccin e încă departe

Între timp, și în afara Chinei se lucrează intens la conceperea unui vaccin. Este un proces îndelungat, iar cercetătorii cred că acesta va fi disponibil după ce va trece epidemia.

Noi am putea reuși să facem vaccinul disponibil la nivel global cel mai devreme la începutul anului viitor. Procesul este mai rapid ca niciodată. Nu știm acum în ce mod va evolua epidemia. Dacă va trece, nu vom mai avea nevoie de vaccin”, a spus un cercetător de la Imperial College.

În unele laboratoare, vaccinul împortiva coronavirusului a ajuns în faza testării pe animale.

Diferite grupuri de cercetători care folosesc tehnologii plug-and-play au deja o pistă și au ajuns acum la testarea pe animale. Așadar, vor începe să caute pentru a obține răspuns imun la vaccinul care ar putea proteja oamenii împotriva viruslui. Dar atunci va mai rămâne să fie pregătit pentru testarea pe oameni”, a precizat profesorul Sarah Gilbert, de la Jenner Institute, Universitatea Oxford.

Cercetătorii încercă în continuare să afle și cum s-a ajuns la apariția noului tip de coronavirus. Pangolinii ar putea fi gazde intermediare potenţiale pentru noul coronavirus, pe care l-ar fi transmis de la lilieci la oameni. Aceste animale, aflate pe cale de dispariție, sunt vânate pentru carnea şi solzii lor în Asia şi Africa, traficul fiind alimentat în special de cererea din China şi Vietnam.

Persoane contaminate într-o stațiune de schi din Franța

Între timp, pneumonia virală din China a făcut 813 de morți în întreaga lume și s-au înregistrat și primele decese ale unor cetățeni străini: un american și un japonez. Alte aproape 37 de mii de persoane sunt infectate.

Citiți și: Coronavirus: Peste 800 de persoane au murit. Bilanțul deceselor l-a depășit pe cel din epidemia de SARS

În Franța, este alertă după ce cinci cazuri de coronavirus au fost confirmate într-o stațiune de schi din estul țării. Oamenii, cetățeni britanici, s-au îmbolnăvit după ce au stat în aceeași cabană cu un bărbat care venise recent din Singapore. Alte șase persoane se află sub monitorizare.

Iar pe vasul de croazieră croazieră ținut în carantină de autoritățile japoneze, la bordul căruia sunt și 17 români, au mai fost confirmate trei noi cazuri, bilanțul ajungând la 64 de oameni infectați.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cuplul Ceaușescu, doi bătrânei la „Ia-mă, nene” și pachetul misterios plasat în portbagajul mașinii luate...
Digi FM
Kevin Costner, vacanță în Aspen alături de fiica sa adolescentă. Actorul este tatăl a șapte copii
Pro FM
Soția lui Kanye West, într-o pelerină transparentă de ploaie, cu nimic pe dedesubt. El, cu mască pe față...
Film Now
I-a arătat imagini nud și i-a vorbit despre dependența lui de pornografie. Blake Lively l-a dat în judecată...
Adevarul
De când va fi fabricată Dacia Spring în Europa: va duce la o scădere masivă a costurilor
Newsweek
Cu ce precizie iau pensia, în 2025, românii care au muncit în Germania? Haos cu pensiile în România
Digi FM
Controversă după momentul Aurei Șova cu Marius Manole, din finala Vocea României 2024: "Respectul faţă de...
Digi World
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de...
Digi Animal World
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate...
Film Now
Cum arată la 44 de ani fiul tatuat al lui Michael Douglas, care-i seamănă leit. De ce a făcut Cameron șapte...
UTV
Andreea Balan si George Burcea, impreuna la serbarea fiicei lor, Ella. Au lasat in urma certurile pentru...