Ciclistul Gino Mader a murit la 26 de ani după ce a căzut într-o râpă în timpul Turului Elveției

Data actualizării: Data publicării:
Ciclistul elvețian Gino Mader
Ciclistul elvețian Gino Mader. FOTO: Profimedia Images

Ciclistul elvețian Gino Mader a murit la vârsta de 26 de ani în urma unui accident în etapa a cincea a Turului Elveției, a anunțat vineri echipa sa, Bahrain Victorious, potrivit CNN.

După aproape 200 de kilometri de cursă, Mader s-a accidentat cu americanul Magnus Sheffield, au anunțat joi organizatorii cursei într-un comunicat. Aceștia coborau din Pasul Albula spre La Punt, unde s-a încheiat etapa.

Mader a căzut într-o râpă și a fost găsit nemișcat în apă, au declarat joi organizatorii, înainte de a fi resuscitat și transportat la spitalul din orașul Chur cu o ambulanță aeriană.

„Vineri, 16 iunie, în urma unei căzături foarte grave în timpul etapei a cincea din Turul Elveției, Gino a pierdut lupta. Întreaga noastră echipă este devastată de acest tragic accident, iar gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de familia lui Gino și de cei dragi în aceste momente incredibil de dificile”, a declarat Bahrain Victorious într-un comunicat.

Reprezentanții competiției au precizat că au „inima frântă”

Într-o declarație, reprezentanții competiției au precizat că au „inima frântă”, aducând un omagiu unui „ciclist excelent” și unei „persoane minunate”, în timp ce Uniunea Ciclistă Internațională a spus despre Mader că era un „tânăr ciclist promițător care era destinat să facă parte din capitolele importante ale sportului nostru”.

Mader, care a pedalat pentru Bahrain Victorious din 2021, a câștigat anterior etape din Turul Italiei și Turul Elveției. De asemenea, el a ocupat locul cinci în clasamentul general al Turului Spaniei în urmă cu doi ani, câștigând în același timp clasamentul tinerilor cicliști.

Unul dintre cei mai buni cicliști elvețieni, Mader a anunțat anul trecut că va dona un franc elvețian (1,12 dolari) pentru lupta împotriva crizei climatice pentru fiecare ciclist care va termina în spatele său la cursele din 2022.

„Suntem devastați de pierderea ciclistului nostru excepțional, Gino Mader. Talentul, dăruirea și entuziasmul său au fost o sursă de inspirație pentru noi toți. Nu numai că era un ciclist extrem de talentat, dar era și o persoană extraordinară. Transmitem cele mai profunde condoleanțe familiei sale și celor dragi, iar gândurile noastre sunt alături de ei în aceste momente dificile. Bahrain Victorious va concura în onoarea sa, păstrând amintirea sa pe fiecare drum pe care îl parcurgem. Suntem hotărâți să arătăm spiritul și pasiunea de care a dat dovadă Gino, iar el va rămâne întotdeauna o parte integrantă a echipei noastre”, a declarat Milan Erzen, directorul general al Bahrain Victorious.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Regimul draconic pe care-l urmează Shania Twain ca să se mențină în formă. Artista are 58 de ani, dar arată...
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
Adevarul
Dilema incredibilă a unui român din Spania: „Am aflat că nu sunt tatăl copiilor mei, ce să fac?"
Newsweek
Ion Dichiseanu, adevăratul Don Juan al filmului românesc. A fost iubitul unei dive mondiale
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Îndrăgostiți până peste cap. Richard Gere și soția sa au fermecat publicul cu gesturile lor romantice, pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...