Ce spun votanții americani indeciși după prestația dezastruoasă a lui Biden în dezbatere (Reuters)

Data publicării:
donald trump și joe biden la dezbaterea organizată de cnn în studioul din Atlanta, imagine de la tv
Cei mai mulți respondenți au spus că nu au încredere reală în capacitatea lui Joe Biden de a conduce ţara, după dezbaterea de la CNN. Sursa foto: Profimedia Images

Un număr de votanți americani care erau încă indeciși în privința alegerilor prezidențiale și a noului meci Biden-Trump au vorbit despre verdictul lor de după dezbaterea de vineri, un moment dificil pentru președintele Joe Biden, în contextul unei prestații slabe, relatează Reuters.

Dintre cei 13 „indeciși” care au dat declarații pentru Reuters, 10 l-au descris pe actualul președinte american, în vârstă de 81 de ani, drept „confuz”, iar performanța sa drept „stânjenitoare” și „greu de privit”.

Gina Gannon, în vârstă de 65 de ani, pensionară din statul Georgia, extrem de competitiv, l-a votat pe Trump în 2016, dar în 2020 l-a susținut pe Biden. Acum, spune că îl va vota din nou pe Trump.

„Joe Biden a arătat foarte slab și confuz încă de la început. Mă îngrijorează că dușmanii noștri globali îl văd în acest fel. Am fost șocată și consternată. Îmi displace profund să-mi văd președintele purtându-se în acest fel în fața lumii. În mod sigur îl voi vota pe Donald Trump acum”, a spus Gannon.

De-a lungul anilor, dezbaterile prezidențiale rareori au avut un efect decisiv asupra rezultatului alegerilor prezidențiale, ele fiind văzute mai degrabă ca pe o formă de divertisment politic.

Totuși, de această dată, diferențele dintre candidați în sondaje în 2024 sunt atât de mici încât orice ar putea să aibă un efect asupra dinamicii cursei.

Șapte din nouă votanți dezamăgiți de performanța lui Biden au declarat pentru Reuters că acum se gândesc să-l voteze pe Trump, temându-se că Biden nu-și va mai putea îndeplini datoriile de președinte pentru încă patru ani.

Trei dintre ei au spus că sunt 100% convinși că îl vor vota pe Trump pe 5 noiembrie, deși doi dintre aceștia au spus că nu-l plac deloc pe fostul președinte.

Citiți și: Ar putea fi schimbat Joe Biden de Democrați din cursa pentru președinția SUA?

Meredith Marshall, de 51 de ani, din Los Angeles, spune că dezbaterea a șocat-o. L-a votat pe Biden în 2020, dar acum e nesigură și se gândește să-l voteze pe Trump, după ce a văzut ceea ce a descris drept „lipsa de acuitate mentală” a președintelui SUA.

„Dacă opțiunea mea este cea pe care o văd, atunci cu siguranță aș vota un mincinos și un condamnat penal decât pe cineva care nu pare să fie capabil”, a spus ea.

Conform celui mai recent sondaj Reuters, în contextul în care ambii candidați sunt universal nepopulari, un număr mare de votanți, aproximativ 20 de procente, spun că ar vota un candidat terțiar (n. red. – altul decât cei doi al celor două partide majore).

„Trump a fost doar Trump. Din perspectiva declinului cognitiv, nu am văzut așa ceva la el”, a spus și Tom Reich, de 36 de ani, din California.

„Ce dezastru pentru democrați. Eram, practic, indecis și am sperat ca Biden să fie suficient de bun cât să-mi merite votul pentru că îmi displace Trump intens. M-am temut că Biden nu e suficient de capabil de treabă, dar e mai rău decât am crezut. E foarte posibil să mă abțin”, spune Scott Harrington, de 63 de ani, din Massachussetts.

Totuși, nu toți votanții s-au arătat nemulțumiți de prestația lui Biden.

Ashley Altum, de 28 de ani, din Carolina de Sud, spune că era nehotărâtă între a vota pentru Biden sau pentru un candidat terțiar înainte de dezbatere, însă după aceasta, ea spune că mai degrabă ar vota pentru actualul președinte.

„L-am văzut pe Biden având niște scăpări, dar mereu am fost surprinsă de oamenii care nu au scăpări în astfel de situații. Cred că oricine poate să fie la o dezbatere și să vorbească elocvent este impresionant oricum”, a spus ea.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Satul din Alba care se gospodărește singur datorită localnicilor, e unic în România. Aceștia își construiesc...
Digi FM
Soțul Ilenei Stana Ionescu, prima declarație după moartea actriței: “Nu și-a luat adio de la mine. Săraca...
Pro FM
Babs rupe tăcerea despre adevăratul motiv pentru care ea și Dorian Popa s-au despărțit: „Asta ne-a afectat...
Film Now
Will Smith, prima piesă rap după 7 ani: Când m-am simţit cel mai rău în viaţa mea, muzica a fost întotdeauna...
Adevarul
Legătura uluitoare între dispariția dinozaurilor și struguri. Ce spun oamenii de știință
Newsweek
Recunoașteți personajul? Eroul României la Euro 2024. A fost orfan de ambii părinți
Digi FM
Explozie de cereri pentru terenuri la 10 eurocenţi/mp. Campania inedită a transformat o comună din...
Digi World
De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor...
Digi Animal World
Un bărbat a avut parte de șocul vieții când a mers noaptea la toaletă. A aprins lumina și a văzut cum se...
Film Now
Millie Bobby Brown, vacanță cu părinții soțului în Sardinia. Imagini cu actrița din „Stranger Things” și fiul...
UTV
Babs dezvaluie motivul despartirii de Dorian Popa: "Asta ne-a afectat relatia"