Exclusiv Ar putea fi schimbat Joe Biden de Democrați din cursa pentru președinția SUA? Andrei Muraru: Pariul lor a fost neinspirat

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0885546160
Președintele american Joe Biden a avut în dezbaterea cu Donald Trump o prestație care îi pun sub semnul întrebării viitorul în cura pentru Casa Albă. Foto: Profimedia Images

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a declarat, vineri seară, în cadrul emisiunii LIVE cu Alexandru Rotaru, de la Digi24, că „pariul” Partidului Democrat din SUA pentru dezbaterea dintre Joe Biden și Donald Trump a fost „unul neinspirat”. Muraru a afirmat că Democrații au mizat pe o dezbatere timpurie pentru a respinge întrebările privind vârsta actualului președinte și a sublinia pregătirea lui pentru un nou mandat, însă efectul a fost unul invers. „Poate că unii s-au gândit că ar fi un ultim moment în care candidatul democrat poate fi înlocuit în mijlocul verii”, este de părere reprezentantul României la Washington.

„Pariul taberei Democrate pentru această dezbatere a fost, se vede, unul neinspirat, pentru că au mizat pe o dezbatere timpurie, a doua urmând să aibă loc pe 10 septembrie, tocmai pentru a respinge aceste întrebări neîncetate care au apărut cu privire la vârsta președintelui, cel mai în vârstă președinte din istoria Americii – 81 de ani - și acest lucru cred că ar trebui să facă obiectul unor analize interne - cine a împins această dezbatere atât de timpuriu. 

Poate că unii s-au gândit că ar fi un ultim moment în care candidatul democrat poate fi înlocuit în mijlocul verii, pentru că este cea mai timpurie dezbatere care a avut loc în istoria dezbaterilor prezidențiale americane. 

Aici s-a obținut o întreagă furtună de știri negative, o spirală a comentariilor, care nu fac deloc bine pentru independenți și pentru nehotărâți. 

(...) 

Această dezbatere a avut rolul, în primul rând, cel puțin pentru tabăra Democrată, să sublinieze că președintele este pregătit pentru un al doilea mandat și să creeze această antiteză cu fostul președinte Trump. S-a obținut, din ce spune presa americană astăzi, exact contrariul”, a spus Andrei Muraru.

Majoritatea alegătorilor înregistraţi în SUA pentru a vota la alegerile prezidenţiale din noiembrie consideră că fostul preşedinte Donald Trump l-a învins pe actualul preşedinte, Joe Biden, la dezbaterea desfăşurată joi în studioul CNN Atlanta, potrivit unui sondaj realizat de rețeaua americană de televiziune în rândul telespectatorilor. 

Alegătorii înregistraţi care au urmărit dezbaterea spun, în proporţie de 67% la 33%, că Trump a avut o performanţă mai bună, potrivit unui sondaj CNN. Unii democraţi sunt atât de disperaţi de prestaţia slabă a preşedintelui Biden, încât se întreabă dacă el ar trebui să mai rămână candidatul partidului la Casa Albă, mai relatează postul american. 

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Top 6 expresii din limba greacă pe care trebuie să le știi în vacanță. Cuvinte utile pentru un concediu de...
Digi FM
“Prima oară când am văzut-o, nu mi-a plăcut deloc de ea”. Iubirea de poveste, de 67 de ani, a Ilenei Stana...
Pro FM
Dana Marijuana trăiește dintr-o pensie de boală, dar face eforturi să-și crească veniturile. Din ce câștigă...
Film Now
De 15 ani, Liam Neeson se plimbă cu aceeași femeie în parc. Acum, actorul și-a făcut curaj și i-a transmis un...
Adevarul
Cine îl poate convinge pe Joe Biden să se retragă din cursa pentru prezidențiale?
Newsweek
Recunoașteți personajul? Actorul ce a rămas profesor de română toată viața. A murit uitat de public
Digi FM
Ileana Stana Ionescu, în 3 scenete de neuitat, alături de Radu Beligan, Nicu Constantin și Ștefan...
Digi World
De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor...
Digi Animal World
Un bărbat a avut parte de șocul vieții când a mers noaptea la toaletă. A aprins lumina și a văzut cum se...
Film Now
Adevărul despre cea mai fierbinte scenă din "Wolf of Wall Street". Ce s-a aflat despre Margot Robbie
UTV
Cleopatra Stratan si Edward Sanda au vorbit despre problemele cu care se confrunta in casnicia lor: „Am fost...