Ce explicații a dat pilotul care, sub influența ciupercilor magice, a vrut să oprească motoarele avionului în zbor

Data actualizării: Data publicării:
Pilot Alaska Airlines
„30 de secunde din viața mea pe care mi-aș dori să le pot schimba și nu pot”. Foto: Profimedia

Pilotul american care a luat ciuperci magice și a încercat să oprească motoarele avionului în timpul zbor intern din SUA spune despre comportamentul său că este „de neînțeles". Joseph Emerson a fost învinuit de 83 de capete de acuzare pentru punerea în pericol a vieții în urma incidentului din zborul spre San Francisco, de acum câteva luni, scrie The Guardian.

Un pilot de la Alaska Airlines care a încercat să oprească motoarele unui avion de pasageri în timpul zborului, după ce a ingerat “ciuperci magice”, a declarat că acțiunile sale au fost „de neînțeles”, în unele dintre primele sale declarații publice după ce a fost învinuit pentru 83 de capete de acuzare de punere în pericol prin imprudență.

Într-un interviu acordat emisiunii Good Morning America de pe ABC, Joseph Emerson a descris evenimentele din 22 octombrie ca fiind „30 de secunde din viața mea pe care mi-aș dori să le pot schimba și nu pot”.

Potrivit plângerii federale, Emerson, care, în calitate de pilot care nu era de serviciu, era autorizat să călătorească pe scaunul din cabina piloților, a încercat să dezactiveze motoarele avionului prin activarea sistemului de stingere a incendiilor.

Avionul, care venea din Everett, Washington, cu destinația San Francisco, a fost deviat la Portland, unde a aterizat în siguranță cu peste 80 de persoane la bord.

După arestarea sa în Oregon pentru tentativă de omor, Emerson a declarat poliției că a crezut că are o cădere nervoasă, a crezut că visează când a tras de mânerele de incendiu din cabina de pilotaj și a spus că a experimentat recent ciuperci psihedelice, deoarece sănătatea sa mintală se înrăutățise.

„Trebuie să-mi pui cătușele chiar acum, sau va fi rău”

Emerson a declarat că luase ciuperci psihedelice cu două zile înainte, în timp ce comemora moartea celui mai bun prieten al său, crezând că acestea l-ar putea ajuta cu depresia sa.

El a declarat că crede că încă avea halucinații și că „nimic nu părea real” în timp ce stătea în avion. Și că își spunea „Acest lucru nu este real, trebuie să mă trezesc”.
Emerson a declarat că s-a ridicate de pe scaun și a apucat două mânere roșii din fața sa, care ar fi activat sistemul de stingere a incendiilor din avion și ar fi oprit alimentarea cu combustibil a motoarelor la 30.000 de picioare.

Echipajul a reușit să îl imobilizeze pe Emerson și să îl scoată din cabina de pilotaj, dar chiar în timp ce avionul cobora, acesta a declarat că a încercat să apuce un alt levier care acționa ușa cabinei. Potrivit unei declarații sub jurământ, Emerson a avertizat un însoțitor de bord: „Trebuie să-mi pui cătușele chiar acum, sau va fi rău”.

În decembrie, Emerson a fost învinuit pentru punerea în pericol a aeronavei (învinuire de gradul întâi) și 83 de acuzații de punere în pericol a unei alte persoane din imprudență - câte una pentru fiecare persoană aflată la bordul aeronavei la momentul incidentului.

El a pledat nevinovat la acuzații și așteaptă procesul.

„Am făcut ceva de neînțeles pentru mine, ceva pentru care trebuie să îmi asum responsabilitatea și pentru care regret”, a declarat el.

Editor : Sebastian Eduard

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Se introduce taxa de autostradă în România, explicația de la Guvern. De ce nu se plătește la fel ca în...
Digi FM
Dan Negru, despre prima zi de școală a copiilor lui: „Eu nu sunt entuziasmat din cauza ghiozdanelor pe care...
Pro FM
CRBL încearcă să repare lucrurile cu fiica lui, după divorțul de mama ei: "Timpul le așază pe toate. Ne-am...
Film Now
O prezentatoare TV a dezvăluit care a fost ultima discuție pe care a avut-o cu Shannen Doherty: „Am fost...
Adevarul
Experiență de coșmar pentru un român care a dat mii de euro pe o vacanță de 5 stele. „Nu pot să cred așa...
Newsweek
Care pensionari iau pensia recalculată și mărită abia în noiembrie? Casa de Pensii confirmă
Digi FM
Ce studii are, de fapt, Elena Lasconi și cum justifică notele mici. Candidata la Președinție este acuzată că...
Digi World
Un YouTuber cu peste 5 milioane de abonați a slăbit mai mult de 100 kg. Cum și-a păcălit urmăritorii în...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
15 cupluri celebre care s-au cunoscut pe platourile de filmare. Iubiri mai spectaculoase decât în peliculele...
UTV
(VIDEO) Jon Bon Jovi a salvat o femeie care era pe punctul de a sari de pe un pod din Nashville