Armata israeliană cere evacuarea unor clădiri din sudul Beirutului. Noi atacuri împotriva Hezbollah vor avea loc curând

Data publicării:
Atac israelian în sudul Beirutului. Foto: Profimedia Images
Atac israelian în sudul Beirutului. Foto: Profimedia Images

Armata israeliană le-a cerut marţi seara locuitorilor din cartiere aflate în suburbiile sudice ale Beirutului să evacueze casele înainte de noi atacuri care vizează grupul armat libanez Hezbollah „în viitorul apropiat", relatează AFP.

„Trebuie să evacuaţi imediat aceste clădiri şi pe cele adiacente şi să staţi la cel puţin 500 de metri distanţă", a scris pe platforma X, în limba arabă, purtătorul de cuvânt al armatei, Avichay Adraee, prezentând o hartă care arată clădirile vizate, scrie Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ministerul libanez al Sănătăţii a anunţat marţi că cel puţin zece persoane au fost ucise şi 31 rănite în două atacuri israeliene care au vizat sudul şi estul Libanului, bombardate fără încetare de Israel de aproape o lună.

În două comunicate separate, ministerul a raportat că o lovitură israeliană a făcut cinci morţi şi zece răniţi în regiunea Hermel, la graniţa cu Siria, şi un alt atac s-a soldat cu cinci morţi şi 21 de răniţi în oraşul Nabatiyeh (sud).

O clădire cu 11 etaje s-a prăbușit marți, la Beirut, după o lovitură israeliană

O clădire cu 11 etaje s-a prăbușit într-un cartier din Beirut, după ce a fost lovită de o rachetă trasă dintr-un avion F-16 israelian. Potrivit France Presse, lovitura extrem de precisă a venit la doar câteva minute după o conferință de presă a Hezbollah.

Momentul în care clădirea se prăbușește a fost surprins de martorii care se aflau în apropiere. Fumul gros s-a ridicat și a cuprins întreg cartierul. În imagini se observă cum oamenii urmăresc cu îngrijorare fumul greu care se ridică în urma acestui atac aerian, parte a conflictului în curs dintre Israel și Hezbollah.

Editor : B.E.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri