Aproximativ 70% din populaţia Cubei, alimentată cu electricitate la patru zile după o pană uriaşă

Data publicării:
oameni pe strazile intunecate în cuba
Alimentarea cu electricitate a început să revină în Cuba. Foto: Profimedia

Alimentarea cu electricitate a peste 70% din populaţia Cubei a fost restabilită la patru zile de la o pană electrică uriaşă, anunţă marţi Guvernul cubanez, potrivit AFP.

„În această dimineaţă, 70,89% dintre clienţii din Cuba aveau electricitate”, a anunţat pe platforma X ministerul cubanez al Energiei şi Minelor.

Autorităţile îşi continuă eforturile de a „creşte acoperirea aprovizionării cu energie electrică în ţară”, dă asigurări ministerul.

Întreaga insulă a rămas fără curent în urma unei pene electrice uriaşe, în contextul unei ăndelungi și grave crize energetice în Cuba, notează AFP, citată de News.ro.

Criza energetică a fost agravată de uraganul Oscar, soldat cu şase morţi în estul insulei.

Potopul a provocat alunecări de teren, iar vânturile de peste 120 de km/h au rupt acoperișurile caselor, făcând și mai dificilă munca tehnicienilor care încearcă să pună în funcțiune rețeaua electrică a Cubei.

În ultimele luni, penele de curent au devenit atât de severe, încât oamenii au rămas fără alimentele pe care le depozitaseră la rece, un dezastru într-o țară cu inflație și prețuri în creștere.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri