15 ani de închisoare pentru un CV fals: Cum a ajuns un bărbat inginer șef, deși a terminat doar liceul

Data publicării:
profimedia-0601949703
Daniel Mthimkhulu a fost inginer șef la Agenția Feroviară din Africa de Sud (Prasa) timp de 5 ani Foto: Profimedia

Daniel Mthimkhulu, bărbatul care a ocupat poziția de inginer șef la compania feroviară de stat din Africa de Sud, a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru falsificarea CV-ului, informează BBC.

Daniel Mthimkhulu a fost inginer șef la Agenția Feroviară din Africa de Sud (Prasa) timp de 5 ani - câștigând un salariu anual de aproximativ 156.000 de dolari.

În CV-ul său, bărbatul de 49 de ani a precizat că a avut mai multe calificări de inginerie mecanică, inclusiv o diplomă de la Universitatea Witwatersrand din Africa de Sud, precum și un doctorat la o universitate germană. Cu toate acestea, tribunalul din Johannesburg a stabilit că acesta a terminat doar studiile liceale.

„Sentința transmite un mesaj puternic că autorii crimelor cu guler alb nu vor rămâne nepedepsiți”, a declarat Phindi Mjonondwane, purtătorul de cuvânt al Autorității Naționale de Procuratură (NPA).

Mthimkhulu a fost arestat în iulie 2015.

A început să lucreze la Prasa cu 15 ani mai devreme, urcând în ierarhie până a ajuns inginer șef, datorită calificărilor sale false.

Potrivit dovezilor prezentate în instanță, bărbatul a falsificat și o scrisoare de ofertă de muncă de la o companie germană, care i-au determinat pe cei de la Prasa să-i mărească salariul.

„Instanța a luat în considerare gravitatea și prevalența fraudei, pierderea financiară semnificativă pentru Prasa și trădarea de către Mthimkhulu a încrederii angajatorului său”, a declarat Phindi Mjonondwane.

Potrivit BBC, Mthimkhulu plănuiește să facă recurs.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri