„Privatizarea cu Dan Diaconescu a fost bifarea unei solicitări a FMI, era limpede că Oltchim nu va fi privatizat, și nu doar la oferta lui Dan Diaconescu, la oferta nimănui de pe această planetă. Oltchim avea datorii cu mult mai mari decât valora, nimeni nu ar fi cumpărat Oltchim decât dacă ar fi făcut o reeșalonare a datoriilor pe un secol înainte”, a spus el.
„Acea privatizare a fost o formalitate ca să nu oprim aprobarea de către FMI a unei etape procedurale în acordul de asociere. Abia acum privatizarea este cu adevărat asumată”, a subliniat Varujan Vosganian.
„Dan Diaconescu nu a venit neinvitat, a existat o procedură la care a participat și el. În acea perioadă a fost o criză de autoritate din cauza căreia Oltchim nu și-a perfectat contractele pentru 2013”, a adăugat el.
„La Oltchim acum e pace socială, funcționează, și-a refăcut rețeaua de piață, aproape și-a triplat cifra de afaceri din februarie, pierderile sunt aproape de zero. Sper să se perfecteze și procedura de privatizare în a doua jumătate a lui octombrie”, a declarat Varujan Vosganian.