Bătrânele turnichete dispar de la metrou. Până la finalul lunii septembrie, le vor lua locul uşile batante, care permit evacuarea mai rapidă a călătorilor în cazul unor situaţii de urgenţă. Lucrările s-au terminat deja la trei dintre staţiile de metrou, iar la alte cinci, printre care şi Izvor, sunt în plină desfăşurare. Valoarea proiectului, inclusiv cele 139 de noi aparate de vândut cartele, se ridică la 170 de milioane de lei.
Noul sistem de acces le dă ceva bătăi de cap bucureştenilor. În ajutorul lor vin angajaţii Metrorex, care le arată celor care nu ştiu - cum funcţionează noul sistem.
Şefii Metrorex se aşteaptă că disconfortul să fie maxim pentru călători atunci când muncitorii vor începe lucrul la staţiile care au un singur acces. Pipera este prima dintre ele. Lucrările vor începe pe 15 iulie şi vor dura şase zile.
Marin Aldea, directorul general al Metrorex: „Am avut în vedere această perioadă ţinând seama că este o perioadă când se iau concedii, când elevii şi studenţii sunt în vacanţă”.
Aurel Vlaicu, una dintre cele mai aglomerate staţii de metrou, va fi închisă în această vară timp de aproape o săptămână pentru înlocuirea sistemului de acces. Lucrările se vor desfăşura în perioada 29 iulie - 4 august.
Reprezentanţii firmei care execută lucrările spun că vor încerca să se grăbească şi să termine lucrările în termen cât mai scurt. În clădirile de birouri din Pipera şi Aurel Vlaicu - Floreasca lucrează circa 87.000 de oameni. Este drept că nu toţi folosesc metroul. În iulie şi august anul trecut, prin fiecare din cele două staţii de metrou au trecut în medie în fiecare zi între 14 şi 17.000 de călători.
Şefii Metrorex spun că au cerut spijin de la RATB, pentru introducerea unor linii de autobuz speciale pentru perioada când cele două staţii vor fi închise.
Şefii Metrorex spun că au cerut spijinul RATB, pentru introducerea unor linii de autobuz speciale pentru perioada în care cele două staţii vor fi închise. Pentru schimbarea sistemului de acces la metrou, vor fi închise, pe perioada lucrărilor, şi staţiile Pantelimon, Apărătorii Patriei, Costin Georgian, Dimitrie Leonida, Tineretului, Basarab şi Constantin Brâncoveanu.