Ministrul Transporturilor, către constructori: Vom rezilia contracte, dacă se constată întârzieri din vina dumneavoastră

Data publicării:
rovana minister transporturi

Ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, i-a avertizat, joi, pe constructorii de autostrăzi, că le vor fi reziliate contractele dacă vor fi constatate întârzieri din vina lor, potrivit unui comunicat primit de la minister.

rovana minister transporturi
Ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, i-a avertizat, joi, pe constructorii de autostrăzi, că le vor fi reziliate contractele

Rovana Plumb şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, s-au întâlnit, joi, cu reprezentanţii celor mai importante companii de construcţii din domeniul infrastructurii rutiere.

Principalele probleme semnalate de către antreprenori se referă la mecanismele birocratice care împiedică realizarea cu celeritate a lucrărilor contractate, iar cele mai des întâlnite cauze ale întârzierilor sunt perioadele de timp lungi pentru emiterea autorizaţiilor de construire, lipsa culoarelor de expropriere la începerea lucrărilor, litigiile ce apar în legătură cu exproprierile şi întârzierile înregistrate la decontarea lucrărilor realizate.

Plumb consideră că un dialog cu constructorii reprezintă o soluţie în rezolvarea problemelor întâmpinate, dar i-ar avertizat că le vor fi reziliate contractele dacă vor fi constatate întârzieri din vina lor.

Avertismentul Rovanei Plumb

”Autostrăzile cred că sunt printre cele mai discutate subiecte de către români. Şi din păcate nu într-un sens pozitiv. De aceea cred că dialogul cu dumneavoastră, cei care construiţi infrastructura ţării, este soluţia de a grăbi lucrurile, de a găsi împreună răspunsuri la problemele pe care le întâmpinaţi. Ca să avem un dialog constructiv şi eficient, vă cer ca în cazul oricărei soluţii pe care o găsim împreună, aşa cum noi - Ministerul Transporturilor şi companiile din subordinea noastră - ne vom îndeplini partea noastră, aşa şi dumneavoastră să vă să onoraţi partea ce vă revine. Totodată, nu vă ascund că, dacă se constată întârzieri din vina dumneavoastră nu vom ezita să reziliem contractele şi să activăm toate căile legale pentru recuperarea prejudiciului”, a spus Plumb.

Ministrul a subliniat că ministerul are bani pentru a dezvolta infrastructura, dar vrea lucrări de calitate şi efectuate rapid, pentru a avea şi un grad de absorbţie al fondurilor europene mai mare.

”Am cerut înfiinţarea de Comandamente permanente pentru monitorizarea proiectelor care contribuie la realizarea kilometrilor declaraţi. Din aceste Comandamente vor face parte: un reprezentant al Ministerul Transporturilor din partea direcţiei ce se ocupa de fondurile europene, un reprezentant al Autorităţii de Management – Programul Operaţional Infrastructura Mare din cadrul Ministerului Fondurilor Europene şi un reprezentant al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Aceste persoane vor fi detaşate în teren. Nu vreau să mai găsim scuze, nici noi decidenţii, nici constructorii, proiectanţii sau alţi factori implicaţi în proiect”, a mai declarat Plumb.

Eugen Teodorovici: Avem bani, dar nu avem o infrastructură aşa cum ne-o dorim

Eugen Teodorovici a spus că, dacă în alţi ani bugetul Ministerului Transporturilor a avut de suferit, anul acesta, în proiectul de buget, a fost stabilită o creştere semnificativă a fondurilor.

”Anul 2019 este anul investiţiilor. Avem bani, dar nu avem o infrastructură aşa cum ne-o dorim. De aceea vă invităm să ne fiţi parteneri în construcţia de autostrăzi. Astfel câştigă şi românii, câştigă şi firmele dumneavoastră. Când a fost elaborat Programul de Guvernare, în domeniul transporturilor, unul dintre obiective a fost dezvoltarea infrastructurii şi susţinerea firmelor de construcţii. Prin sumele alocate de la bugetul de stat şi fondurile europene, prin măsurile de stimulare a firmelor din acest domeniu am îndeplinit toate elementele necesare care ţin de acest guvern”, a spus Teodorovici.

Ministrul Finanţelor le-a mai spus constructorilor că, dacă se vor confrunta cu o situaţie care să întârzie execuţia contractelor, să nu ezite să comunice cu autorităţile pentru a găsi o soluţie rapidă şi legală.

La întâlnire au participat şi secretarul de stat Dragoş Titea, directorul general CNAIR, Narcis Neaga, conducerea direcţiilor de specialitate din cadrul Ministerului Transporturilor şi Ministerul Finanţelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cine este adevăratul copil Kinder: Un italian pune capăt confuziei și...
Digi FM
Cu frumoasa lui familie, pe covorul roșu. Richard Gere, fericit alături de soția sa și de fiul lui cel mare...
Pro FM
Christina Aguilera, ținta comentariilor dure: „Nu mai arată ca înainte!” Artista, acuzată că a slăbit prea...
Film Now
Ashton Kutcher, fotografiat în timpul unei discuții tensionate, după zvonurile privind divorțul de Mila Kunis...
Adevarul
„Familii cu inima frântă”. Turistă de 19 ani moartă, după ce a băut „shot-uri” gratuite în vacanță. Alte...
Newsweek
Pensionarii cu pensie mică și grupe de muncă, victorie uriașă în instanță. Când iau bani mai mulți?
Digi FM
Cameron Diaz revine la Hollywood după o pauză de mai bine de 10 ani. Cum arată azi celebra actriță din „Masca”
Digi World
Întâlnire de record. Cea mai scundă femeie din lume și cea mai înaltă femeie din lume s-au cunoscut: "A fost...
Digi Animal World
Un cadou total neașteptat de Crăciun. Reacția angajaților unui magazin când au găsit un șarpe în brazii...
Film Now
Ralph Macchio, onorat cu o stea pe Hollywood Walk Of Fame: „Înseamnă totul pentru mine”. Cum arată azi...
UTV
Lidia Buble, inselata de fostul iubit: detaliul neasteptat care i-a dezvaluit adevarul despre „Maria”