Guvernul alocă 2,5 miliarde lei pentru PNDL și PNRR, 570 milioane lei la A7. Ciolacu: Investiţiile nete în economie au atins un record

Data publicării:
BUCURESTI - SEDINTA DE GUVERN - 11 SEP 2024
Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut, miercuri, vicepremierului Marian Neacşu ca, împreună cu miniştrii Finanţelor şi Economiei să finalizeze cele două proiecte economice majore, finanţarea tranziţiei verzi pentru marea industrie şi sprijinirea investiţiilor cu impact semnificativ. Premierul a arătat în şedinţa de Guvern că investiţiile nete în economie sunt la un record istoric, depăşind în primul semestru 80 de miliarde lei, mai mult cu 10 miliarde lei, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dublu faţă de perioada guvernării 2020-2021, transmite News.ro.

Premierul a anunţat în şedinţă că „investiţiile nete în economie sunt la un record istoric, depăşind în primul semestru 80 de miliarde lei, mai mult cu 10 miliarde lei, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dublu faţă de perioada guvernării 2020-2021”.

„Practic, datele oficiale INS confirmă cifrele Eurostat şi pe cele ale BNR, România a trecut la un model de dezvoltare bazat pe investiţii”, a precizat premierul Ciolacu.

Şeful Executivului a subliniat că Guvernul continuă să sprijine masiv investiţiile.

„Aprobăm azi 2,5 miliarde ca să plătim investiţii în comunităţi locale, gestionate prin PNDL şi PNRR. Alte 2,3 miliarde de lei merg către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi Ministerul Dezvoltării: plătim beneficiarii proiectelor de infrastructură modernă de transport ce protejează mediul şi putem să contractăm noi investiţii pe transport verde”, a spus premierul.

Ciolacu a precizat că şi la Ministerul Transporturilor ajung 570 de milioane de lei în plus pentru a susţine finalizarea unor secţiuni de pe Autostrada Moldovei, unde sunt loturi aproape gata.

„Voi merge şi mâine cu domnul ministru Grindeanu ca să vedem stadiul lucrărilor de pe A7. Alocăm finanţare suplimentară şi pe Autostrada Târgu Mureş-Târgu Neamţ şi pentru Autostrada Lugoj-Deva pentru că ritmul de execuţie este tot mai bun”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul a venit cu o solicitare şi pentru vicepremierul Marian Neacşu.

„Îi cer domnului vicepremier Neacşu ca, împreună cu miniştrii Finanţelor şi Economiei, Marcel Boloş şi Radu Oprea să finalizeze cele două proiecte economice majore: finanţarea tranziţiei verzi pentru marea industrie şi sprijinirea investiţiilor cu impact semnificativ. Vom face simultan şi rectificarea bugetară pentru a aloca fonduri importante ca să finanţăm aceste scheme esenţiale pentru a susţine dezvoltarea economiei noastre”, a declarat premierul Ciolacu.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Șoferii cu mașini pe benzină și motorină, sfătuiți să parcheze cu spatele. De ce...
Digi FM
Actrița Adriana Trandafir, declarații despre recalcularea pensiei: „Pot să mi-o mărească cât vor ei, viața...
Pro FM
Cu ce se ocupă acum Rucsandra Iliescu, fosta solistă a trupei Blaxy Girls. La 33 de ani, nu și-a pierdut...
Film Now
Ana de Armas, despre cum s-a schimbat viața ei de când s-a mutat din Los Angeles: „Am luat această decizie...
Adevarul
Noua variantă de Covid se răspândește rapid în Europa. Experții spun că va deveni tulpina dominantă
Newsweek
Salariu minim european: Care angajați iau bani în plus din noiembrie? Cine ia amendă de 200.000 lei?
Digi FM
Cât costă ținuta purtată de Simona Halep la turneul lui Ion Țiriac. Pantofii sportivei au atras toată atenția
Digi World
De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Jason Momoa, acuzat că a „maltratat” echipa de filmare a peliculei „A Minecraft Movie”: „M-a dezamăgit”
UTV
(VIDEO) Shakira a coborat imediat de pe scena unui club din Miami, dupa ce si-a dat seama ca un fan o filma...