Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat, la Digi24, în cadrul interviului de la emisiunea “În Fața Ta”, că parcarea de 750 de locuri de sub bulevardul Decebal din Sectorul 3 este finalizată de aproape jumătate de an dar că așteaptă “săptămâna asta sau săptămâna viitoare” avizele de funcționare.
„Acea parcare este gata de aproape jumătate de an. Vă invit și în interior să vedeți, sistemele funcționează. Trebuie să ne luăm toate avizele. A fost o sincopă cu diferența între avizul de la ISU și solicitările dumnealor la recepție. Proiectul care a fost avizat de ISU la autorizare n-a mai fost acceptat ca valabil la recepție”, a afirmat Robert Negoiță.
El spune că Primăria Sectorului 3 este cea care suportă costurile pentru timpul în care nu a funcționat parcarea și refacerea proiectului în conformitate cu ultimele cerințe ale ISU.
“Costurile n-au fost foarte mari în bani, ci în timp. A trebuit să desfacem toată tubulatura de ventilație și de desfumare. Nu-i deloc o joacă. Discutăm acolo de zeci de mii de metri pătrați care au venit în consecință cu alte modificări. Modifici secțiunea, pentru că trebuie să-i pui îmbrăcătura, trebuie să modifici ventilatoare și toate cele, trebuie să comanzi, a mai fost și pandemia.
Dar ea este gata. Am speranțe ca săptămâna asta sau săptămâna viitoare să avem avizele tuturor instituțiilor care trebuie să avizeze”, a declarat primarul.
“Are două etaje. Subsolul 2 va fi pentru riverani, adică parcare de reședință, subsolul 1 va fi parcare pentru toți cei interesați. Parcarea de reședință va respecta tariful parcărilor de reședință. La subsolul 1 parcarea va costa 5 lei pe oră, 20 lei pe zi și 200 de lei pe lună – 1.400 de lei pe an”, a spus Robert Negoiță.
Edilul Sectorului 3 a afirmat că pentru un loc de parcare costul a fost sub 10.000 de euro.
“Ea a costat aproximativ 90 de milioane de lei. Dar partea de rețele nu e normal să o considerăm acolo, pentru că rețelele care erau vechi oricum trebuiau modificate și deviate din zona respectivă. E alt cost. Toate rețelele au costat 7-8 milioane de euro. Partea pietonală am refăcut-o intregral. Acolo ne-a costat 3-4 milioane de euro.
Avem spațiile adiacente pentru vulcanizare, spălătorie, service, de depozitare generoase, să parcăm biciclete pentru perioada rece”, a mai adăugat primarul.
“Nu există ceva mai bun decât parcare sub bulevard. Nu afectează alte zone, spații. Dacă am face o parcare subterană în afara zonei carosabile, afectează spațiul verde. Nu-mi plac parcările supraterane în oraș. Dă un aspect industrial orașului, aglomerează peste măsură.
Nu gândim cu toții la fel, n-avem toți aceleași gusturi. Din punctul meu de vedere am demonstrat că poate fi făcută o parcare ieftin, subteran. Oricum, toate utilitățile de sub Decebal erau foarte vechi”, spune politicianul.
Robert Negoiță a mai declarat că există în planul reamenajării Bulevardului Unirii un proiect de 2.000 de locuri de parcare în subteran, însă că tot planul are nevoie de aprobarea Consiliului local Sector 3.
Editor : Alexandru Costea