Valoarea depozitelor preluate în urma tranzacţiei depăşeşte 175 de milioane de euro. Deocamdată nu se cunoaşte suma pe care Raiffeisen a plătit-o pentru achiziţia Citi România. Operațiunea se va finaliza, după ce va fi aprobată de Consiliul Concurenţei.
Discuţia pentru preluarea clienţilor persoane fizice a fost una simplă şi asta pentru că Citi a anunţat deja că vrea să renunţe la aceştia. Astfel, Raiffeisen Bank va prelua un portofoliu de peste 100.000 de clienţi, cu active de peste peste 90 de milioane de euro şi peste 175 milioane euro în depozite. Odată cu clienţii, şi o parte dintre angajaţii Citi vor trece la banca austriacă. Mai exact, angajaţii a zece sucursale din toată ţara.
„Suntem conștienți că dacă nu oferim o soluție la fel de bună ca a celor de la Citi e greu să ținem clientul la noi. Dacă nu vrea să se mute, asta e, e dreptul lui, nimeni nu-l poate obliga”, a explicat Steven van Groningen președinte Raiffeisen România.
În timp ce Raiffeisen Bank are o cotă de piaţă de 7,5% şi este a şasea bancă de pe piaţa din România, Citibank n-a reuşit să ajungă la 2%, deşi este prezentă în România de aproape 20 de ani.
„E un jucător mai puțin pe piață. E bine că a fost o preluare, putea fi o simplă închidere a filialei. Există încă suficienți jucători pe piața din România astfel încât să considerăm piața bancară una concurențială”, a explicat economistul Cristian Păun.
În 2012, anul în care băncile au anunţat cele mai mari pierderi din istorie- de 500 de milioane de euro, Raiffeisen a fost printre puținele bănci care au anunțat profit, de 96 de milioane de euro. Austriecii au în prezent peste 500 de unităţi bancare.