„În 1998-1999 eram încă într-o fază romantică. În 2005 suntem o țară bine așezată, o țară din Uniunea Europeană, o țară membră a NATO. 2015 este un an în care, din punct de vedere macroeconomic, România arată bine. Nu suntem într-o criză, suntem departe de a fi într-o criză. Dar, din nefericire, pe parcursul acestor ani de tranziție, s-a pierdut foarte mult încrederea: încrederea în stat, încrederea în vecinul nostrul, în aproapele nostru. Iar lucrurile acestea erodează profund și economia”, a spus Costin Borc.
„Nu este suficient să avem câteva întreprinderi de vârf, cum este Dacia. Nu e suficient să avem niște clustere tehnologice în jurul Clujului sau la Brașov, la Sibiu”, a adăugat ministrul Economiei, precizând că una dintre provocările din prezent este „egalizarea diferenței dintre regiuni”.
Pe de altă parte, Costin Borc a ținut să își facă publică admirația pentru premierul Radu Vasile. „Radu Vasile a fost un tip foarte profund”, un om care s-a trezit cu sarcina de a conduce Guvernul „într-un moment de criză profundă a României”, a spus ministrul Economiei. „În anul 1999, când el a plecat din Guvern, România lovise fundul și se îndrepta în sus”, a adăugat Costin Borc.
Închiderea Bancorex, restructurarea sectorului minier, privatizarea Bancpost, privatizarea BRD, punerea bazelor privatizării Dacia și a Băncii Agricole se numără printre realizările Guvernului Radu Vasile, a precizat Costin Borc.