„Reindustrializare înseamnă pentru mine industrii cu valoarea adăugată, dacă vorbim de agricultură haideți să vorbim de dezvoltare specializată, de biotehnologii. Când vorbim de reindustrializare, nu vorbim de încă șapte oțelării, încă zece fabrici de ciment”, a spus Costin Borc, ministrul Economiei, adăugând mai departe că unele industrii din comunism „le-am pierdut pentru că n-am știut ce să facem și pentru că diferența de dintre valoarea terenului și posibilitatea de a face profit din a demara acea industrie a fost atât de mare încât interesul a fost ca ele să se mute în real estate.”
„Multe dintre aceste industrii nu mai există niciunde, nici în Europa sau în Statele Unite. Eu nu cred că noi am fi putut să rămânem competitivi prin camioane”, a completat el.
Ministrul Economiei a completat că ar vedea reindustrializarea României în domenii precum industria alimentară, industria de precizie, industria de avioane, de la Craiova și punerea unei baze de producție de piese de avioane.
„Eu cred că soluțiile vor veni din piață mai degrabă, decât de la mine sau de la altcineva”, a subliniat ministrul.
În ceea ce privește prioritățile de dezvoltare a României în viitor, Costin Borc a spus că „viziunea pe termen lung se va lega probabil de agricultură, de turism, de IT, de reindustrializare.”
„Sunt cei câțiva piloni pe care lumea i-a identificat deja. Noi ce putem să facem? Să găsim acel fir roșu care să pună împreună strategiile existente, pentru că noi avem foarte multe strategii, dar care sunt niște documente pe care nu le citește nimeni. Haideți să fim în stare să le spunem cetățenilor”, a adăugat Costin Borc.