Încă o bancă mare ar putea majora avansul la credite ipotecare

Data publicării:
apartamente anl locuinte 1

Banca Transilvania ar putea anunța în perioada imediat următoare mai multe măsuri de siguranță ce vizează condițiile de acordare a creditelor ipotecare, pe care urmează să le adopte pentru a contracara creșterea parametrilor de risc generată de legea privind darea în plată, care va intra în vigoare pe data de 13 mai 2016, potrivit bankingnews.ro.

Specialiștii băncii analizează în momentul de față posibilitatea de a majora avansul necesar în cazul împrumuturilor destinate achiziției/construcției de locuințe. Cel mai probabil, Banca Transilvania va miza pe varianta stabilirii unui aport propriu diferențiat în funcție de anumiți parametri de risc, au declarat surse de pe piața bancară pentru publicația online menționată.

Practic, cel mai probabil, suma creditului și dacă bunul imobiliar ce urmează a fi cumpărat este sau nu prima locuință vor fi principalele aspecte care vor stabili avansul necesar. În aceste condiții, cu cât riscul este mai mare, cu atât avansul solicitat va fi mai mare. Cel mai mic aport propriu va fi suportat de clienții care nu au o altă proprietate imobiliară și pentru care suma finanțată nu va depăși un anumit nivel.

Prin decizia previzibilă a creștere a avansului la creditele ipotecare, Banca Transilvania se va adăuga unei liste de bănci, care se mărește de la o zi la alta. Până în prezent, Raiffeisen Bank, Bancpost, Garanti Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Banca Românească, BRD, Alpha Bank, CEC Bank, BCR șiING Bank au decis să înăsprească condițiile de acordare a creditelor ipotecare, prin creșterea avansului, renunțarea la finanțările în euro sau diminuarea perioadei de rambursare.

De asemenea, trebuie adăugat faptul că UniCredit Bank a testat deja intern un împrumut imobiliar cu opțiune de dare în plată, produs ce presupune un avans și costuri mai mari față de împrumutul ipotecar standard. În aceste condiții, dacă Banca Transilvania va anunța majorarea avansului, se poate observa faptul că cele mai mari zece bănci din România, practic instituțiile cele mai active pe zona produselor și serviciilor bancare destinate persoanelor fizice, s-au pus la adăpost față de potențialele efecte negative generate de legea privind darea în plată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Meteorologii anunță o lună ianuarie cum n-a mai fost în România. Vreme neobișnuită și temperaturi ciudate
Digi FM
Kevin Costner, vacanță în Aspen alături de fiica sa adolescentă. Actorul este tatăl a șapte copii
Pro FM
Soția lui Kanye West, într-o pelerină transparentă de ploaie, cu nimic pe dedesubt. El, cu mască pe față...
Film Now
I-a arătat imagini nud și i-a vorbit despre dependența lui de pornografie. Blake Lively l-a dat în judecată...
Adevarul
De când va fi fabricată Dacia Spring în Europa: va duce la o scădere masivă a costurilor
Newsweek
Ultimele vești de la Casa de Pensii despre indexarea pensiilor în ianuarie: Va veni direct majorată
Digi FM
Controversă după momentul Aurei Șova cu Marius Manole, din finala Vocea României 2024: "Respectul faţă de...
Digi World
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de...
Digi Animal World
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate...
Film Now
Cum arată la 44 de ani fiul tatuat al lui Michael Douglas, care-i seamănă leit. De ce a făcut Cameron șapte...
UTV
Andreea Balan si George Burcea, impreuna la serbarea fiicei lor, Ella. Au lasat in urma certurile pentru...