Trei din patru români aruncă mâncarea neconsumată. Românii cheltuie între 30% și 40% din venituri pe alimente, față de media de 10% din Uniunea Europeană, iar între 33% și 50% din mâncarea cumpărată ajunge să fie aruncată.
Potrivit unui ghid al unei companii pentru alegerea optimă a meniului, trei din patru respondenți la întrebarea: „Ce faci cu mâncarea care îți rămâne în frigider, neconsumată?” au menționat că o aruncă, un obicei de consum tot mai întâlnit în special în mediile urbane, în timp ce un sfert dintre aceștia spun că au grijă să o consume integral sau să o doneze, scrie Mediafax.
Conform unui raport al Comisiei Europene, românii cheltuie între 30% și 40% din venituri pe alimente, comparativ cu media de circa 10% în Uniunea Europeană.
De asemenea, între 33% și 50% din mâncarea pe care o cumpără ajunge să fie aruncată. Până la 50% din totalul risipei alimentară este produs de consumatorii individuali din orașe, potrivit aceleiași surse.
Ghidul a fost prezentat de LifeBox, de Ziua Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare, în scopul de a atrage atenția asupra fenomenului risipei alimentare, cu impact pe termen lung asupra societății.
Editor : Georgiana Marina