Clienţi speriaţi de o cutie cu cireşe - s-a întâmplat ieri, după ce un bucureştean a postat pe reţelele de socializare mai multe poze cu un ambalaj alarmant. Pe eticheta caserolei cu cireşe scria negru pe alb: "Tratat cu imazalil şi tiabendazol. Coaja nu se recomandă pentru consum". Magazinul se apără şi spune că vina aparţine unui angajat care a încurcat etichetele.
Este mesajul pe care un bucureştean l-a găsit pe cutia de cireşe proaspăt cumpărată dintr-un magazin Carrefour. Târziu însă, povesteşte el.
Deşi situaţia i se pare amuzantă omului, cele două pesticide care apăreau pe etichetă sunt foarte periculoase, spun specialiştii.
Medic: „Toate studiile au demonstrat că la animale ar avea un oarece potenţial cancerigen, plus riscul de alergii pe care substanţele în exces de acest tip l-ar putea avea asupra organismului.”
Imaginile cu cireşele a căror coajă nu este comestibilă s-au răspândit rapid pe Internet.
Au ajuns chiar şi la şeful Agenţiei pentru Protecţia Consumatorului, Paul Anghel, care trage un semnal de alarmă. Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că un adult de 70 de kilograme nu trebuie să consume mai mult de 2 miligrame din aceste substanţe într-o zi.
Discuţie reporter – angajat (camera ascunsă).
„Cireşe am avut, dar scrie pe etichetă că nu se consumă coaja, aşa că... A fost şi OPC-ul pe aici, din cauza asta”.
Lanțul de magazine spune că este vorba despre eroarea unui angajat.
„Din cauza unei regretabile erori umane, informaţiile de pe etichetele produsului erau eronate, operatorul furnizorului însărcinat cu tipărirea lor folosind un alt şablon de etichete, destinat unui produs de citrice”, a comunicat Carrefour.
O astfel de întâmplare îi face pe oamenii de rând să verifice de două ori produsele pe care le cumpără din magazine.
Clienţii care doresc cireşe fără pesticide vor trebui să mai aştepte până la vară, atunci când pieţele se vor umple de fructe româneşti.