(P) Trei plăci de bază pentru trei bugete de gaming
Data actualizării: Data publicării:
Știai că la ultimul campionat The International(The International 2016), unde echipe din toată lumea s-au întrecut în Dota2, premiile totale au însumat 17 milioane de dolari? Probabil că da, pentru că te-ai apucat să cauți informații despre cum să-ți construiești propriul calculator de gaming (PC Master Race, corect?) și ai dat peste articolul acesta.
Importanța unei plăci de bază este deseori redusă la minim, însă vestea bună e că găsești modele performante la prețuri foarte convenabile.
Plăci de bază accesibile
Accesibil nu trebuie să însemne și lipsit de caracteristici. Plăci de bază precum MSI H110M PRO-D, Socket 1151 aduc o serie de specificații foarte importante pentru gamer-ul la început de drum. Prima dintre ele este compatibilitatea DDR4. A doua este o ranforsare a slotului de placă video, în contextul creșterii în greutate a modelelor performante. Protecția împotriva fluctuării de tensiune și un sistem de diagnosticare completează cele mai importante funcții aduse de placa de bază oferită de MSI.
Plăci de bază medii
Dacă îți dorești ceva mai mult, precum o ieșire audio mai mult decât stereo, mai multe slot-uri RAM, ventilatoare cât cuprinde și posibilitatea de a avea cele mai mari viteze de internet, plăci de bază precum Gigabyte GA-B250-HD3P, Socket 1151 este ceea ce căutați. În plus, vă puteți încerca latura de early adopter prin folosirea port-ului USB-C.
Dacă vrei the latest and the greatest, atunci merită să arunci o privire peste soluțiile oferite de către brand-urile dedicate gaming-ului. Nume precum ASUS și ROG ar trebui să îți fie foarte cunoscute. ASUS STRIX Z270F GAMING, Z270, LGA1151, ATX, 4xDDR4 este una dintre plăcile de bază high end pe care le poți lua în calcul. Cu opțiuni extinse de overclocking, sistem de iluminare care să te pună în evidență și conectivitate de ultimă generație, nu prea ai cum să dai greș cu placa de bază de la ASUS.
În ce categorie te vei încadra cu placa ta de bază?