Asta înseamnă că aproape toate veniturile pe care compania le încasează în afara Statelor Unite nu vor mai ajunge în sucursala din Luxemburg, ci într-una nouă înfiinţată în Marea Britanie.
Prin această mutare, McDonald's nu îşi va mai plăti impozitele în Luxemburg, unde există suspiciunea că s-a înţeles cu autorităţile pentru taxe mai mici, ci le va plăti în Marea Britanie, o ţară care este în proces de ieşire din Uniunea Europeană.
Comisia Europeană spunea anul trecut că, începând din 2009 McDonald's nu a mai plătit niciun euro impozit în Luxemburg, deşi a raportat profituri uriaşe. Iar în 2014, o scurgere de informaţii arăta că nu mai puţin de 340 de companii ar fi beneficiat de un tratament fiscal preferenţial din partea autorităţilor din Luxemburg. Pepsi, IKEA şi curierul american FedEx s-ar fi numărat printre companiile care şi-ar fi redus astfel taxele plătite.
Însă cea mai drastică măsură luată până acum de autorităţile europene a fost împotriva celor de la Apple, care au fost anunţaţi că trebuie să plătească taxe retroactive de 13 miliarde de euro într-o altă ţară cu regim fiscal permisiv, Irlanda. În condiţiile în care autorităţile europene încearcă să închidă portiţele prin care marile companii fac optimizare fiscală, decizia celor de la McDonald's de a se muta în Marea Britanie reprezintă un vot de încredere dat unei ţări care este ameninţată de spectrul izolării după decizia de ieşire din Uniunea Europeană.