Reacția McDonald's după ce Donald Trump a servit faimoșii cartofi prăjiți americanilor: „Nu suntem roșii sau albaștri - suntem aurii”

Data publicării:
Donald Trump servește clienți ai McDonald's la drive-thru
Aflat în plină campanie electorală, Donald Trump a susținut un discurs chiar de la fereastra de drive-thru a unui restaurant McDonald's din Pennsylvania. Foto: Profimedia Images

Lanțul de fast food McDonald's a fost propulsat în alegerile din 2024, câștigând o atenție deosebită în weekend, când fostul președinte Donald Trump a servit cartofi prăjiți la o locație din Feasterville-Trevose, Pennsylvania. Dar McDonald's nu a avut nimic de-a face cu vizita lui Trump, scrie CNN.

Compania funcționează pe baza unui model de franciză, ceea ce înseamnă că marea majoritate a locațiilor sale sunt deținute și operate independent. Deși proprietarii de francize trebuie să respecte anumite linii directoare în acordurile lor cu compania mamă, aceștia sunt liberi să invite candidați politici să servească cartofi prăjiți fără acordul McDonald's.

Compania a declarat duminică, într-o notă internă adresată angajaților, obținută de CNN, că nu l-a invitat pe Trump sau atenția pe care alegerile i-au adus-o - dar compania a prezentat această situație drept o dovadă a faptului că McDonald's rămâne o parte esențială a vieții americane de zi cu zi pentru milioane de oameni.

„După cum am văzut, brandul nostru a fost un punct fix de conversație în acest ciclu electoral. Deși nu am căutat acest lucru, este o dovadă a modului în care McDonald's rezonează cu atât de mulți americani”, a declarat compania în memo-ul său.

„McDonald's nu susține candidații pentru funcții alese și acest lucru rămâne valabil în această cursă pentru următorul președinte. Nu suntem roșii sau albaștri - suntem aurii”.

Scrisoarea a fost semnată de întreaga echipă de conducere din SUA, inclusiv de președintele McDonald's, Joe Erlinger.

Trump, ajutor la cartofi prăjiți

La evenimentul înscenat, Trump a îmbrăcat un șorț pentru a lucra ca îngrijitor de cartofi prăjiți și a împărțit oamenilor mâncare în locația respectivă, care fusese închisă pentru oprirea campaniei.

McDonald's a declarat că este mândră de faptul că Trump și-a exprimat adesea dragostea pentru McDonald's, iar Harris a vorbit cu drag despre perioada în care a lucrat la această companie, la care s-a referit frecvent în timpul campaniei sale și un refren pe care Trump, fără dovezi, l-a contestat. Harris spune că a lucrat pentru scurt timp la lanțul de restaurante în vara anului 1983, când era încă studentă la Universitatea Howard din Washington.

Cu toate acestea, unii clienți și angajați McDonald's s-au exprimat împotriva companiei după vizita lui Trump, criticând McDonald's pentru că i-a permis candidatului republican la președinție să își facă campanie într-un restaurant.

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Bărbatul care a pierdut 35 de ani din viata, trezit din comă crede ca este in 1984 și ca are 24 de ani
Digi FM
Pepe, reacție după ce Raluca Pastramă l-a acuzat că s-a aliat cu avocatul Adrian Cuculiș și cu Ibrahim: „Mă...
Pro FM
Dua Lipa, în rochie de piele decupată până la șolduri pe ambele părți, combinată cu dresuri plasă și multă...
Film Now
Filmul cu fiul lui Jack Nicholson în distribuție, în cinematografe. Ce încasări a avut la box office-ul global
Adevarul
Cum va funcționa terapia anti-cancer cu Lutețiu 177 - pregătit la Centrala Nucleară Cernavodă: „Poate fi...
Newsweek
Zero lei pensie pentru sute de mii de pensionari. Șase situații blochează sistemul Casei de Pensii
Digi FM
Sabrina Ionescu, baschetbalistă de origine română, e campioană WNBA. S-a născut în California și e măritată...
Digi World
Doi doctori, total uimiți de ce au văzut la microscop pe mâini aparent curate: "Oh, asta e dezgustător!"
Digi Animal World
O femeie a fost al un pas să fie înghițită de un piton, în propria sa locuință. Aceasta a fost salvată după...
Film Now
N-a apărut încă în cinema, dar e considerat de critici cel mai bun film al anului: "O adevărată epopee"
UTV
Cum i-au raspuns fetele de la Pebbles and TamTam Erikai Isac, dupa ce a recunoscut ca s-a inspirat din piesa...