©FOTO:GULLIVER/GETTYIMAGES
„Vom înceta să mai producem în Chișinău. Această decizie e un rezultat al unei analize pe care am făcut-o în cadrul grupului din care facem parte”, a declarat, pentru agora.md, managerul de marketing și resurse umane al companiei, Inna Kiriakova.
Compania păstrează la Chișinău departamentele de vânzări, marketing, logistică, resurse umane şi financiar.
Coca-Cola Îmbuteliere Chișinău face parte din compania Coca-Cola Hellenic - cel mai mare îmbuteliator de băuturi răcoritoare din Europa și al doilea din lume.
În prezent, în cadrul întreprinderii de la Chișinău activează în jur de 155 de angajați. Dintre aceștia, 29 de persoane activează în departamentul de producere. „Ne propunem să le oferim pozițiile vacante existente în momentul de față în celelalte cinci departamente. Pe cei care nu se vor regăsi aici îi vom ajuta oferindu-le asistență în consiliere de carieră, scrisori de recomandare etc”, a precizat Kiriakova.
Coca-Cola Îmbuteliere Chișinău și-a început activitatea în Republica Moldova în anul 1994 cu depozitare și distribuție. În luna august 1996 a început instalarea liniei de îmbuteliere în sticle 250 ml. În septembrie 2009 s-a dat startul reconstruirii halei de producție existente și înlocuirea liniei RGB cu o linie de îmbuteliere în butelii PET cu o capacitate de 12 mii de sticle pe oră.
Deschiderea oficială a Organizației „Coca-Cola Îmbuteliere Chișinău” după reconstrucție a avut loc în luna mai 2011.
Coca-Cola spune că decizia de a pleca din Moldova este rezultatul unui proces permanent de analiză a infrastructurii deţinute de Coca-Cola Îmbuteliere Chişinău şi este parte a strategiei de eficientizare şi dezvoltare pe termen lung. Compania precizează că susţine în continuare investiţiile în piaţa de desfacere din Republica Moldova.
Coca-Cola Hellenic activează în 28 de țări ale lumii și deservește peste 500 milioane de consumatori.
Anunțul Coca-Cola Îmbuteliere intervine în condițiile unui context economic dificil, în care FMI nu va negocia un nou memorandum cu autoritățile de la Chișinău în misiunea pe care o desfășoară până la 6 octombrie. În ajunul vizitei FMI, guvernatorul și prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei și-au anunțat demisia invocând presiuni politice. Republica Moldova este zguduită la toate nivelurile - economic, social și politic - de scandalul „dispariției” unui miliard de dolari din trei bănci.