Analiză: Luxul se vinde bine şi în vremuri economice mai puţin bune. 500 de milioane de oameni vor cumpăra produse de lux până în 2030

Data publicării:
rolex

Jumătate de miliard de oameni vor cumpăra produse de lux până în 2030. Este o estimare care arată că luxului îi merge foarte bine şi în vremuri economice mai puţin bune. În ultimele două decenii, numărul de cumpărători de lux aproape că s-a triplat: piaţa totală a crescut la aproape 220 de miliarde de euro, fiind alimentată în special de noii îmbogăţiţi din Asia. Apetitul chinezilor pentru produsele de lux este tot mai mare - o etichetă italiană sau franceză le aduce autenticitatea şi valoarea pe care nu o găsesc la chinezăriile proprii.

Produsele de lux atrag câte 10 milioane de consumatori noi în fiecare an, arată o analiză a companiei de consultanţă Bain&Company. S-a ajuns în prezent la un total de 330 de milioane de cumpărători dispuşi să cheltuie mici averi pe produse de lux ca haine de designer, blănuri, bijuterii sau maşini. Piaţa de lux a fost în creştere continuă faţă de nivelul de 90 de milioane consumatori din 1995.

După 2009, când criza s-a adâncit în America şi în Europa, China a devenit motorul pieţei de lux. De aici vin şi cei mai mulţi îmbogăţiţi de dată recentă. Cumpărătorii chinezi reprezintă circa 14% din clientela mondială şi generează aproape 30% din cheltuielile totale pe piaţa de lux.

Statele Unite ale Americii se menţin în fruntea clasamentului, cu 90 de milioane de consumatori, în vreme ce Europa de Vest aduce 80 de milioane la total. Europa de Est are doar 20 de milioane de cumpărători de lux, dar dublu faţă de Orientul Mijlociu.

Datele includ şi persoanele care cumpără produse de lux doar ocazional, pentru că 40% din totalul achiziţiilor sunt făcute pentru cadouri.

Studiul arată că 150 de milioane de persoane generează aproape 90% din cheltuielile de lux, adică 190 de miliarde de euro. Din acest total, 100 de miliarde de euro sunt cheltuieli făcute de 15 milioane de consumatori.

Faţă de 2012, piaţa de lux a crescut puţin, cu 2%, până la 220 de miliarde de euro, reprezentând o temperare a ritmului după ani buni de creşteri galopante. Magazinele online încep să acapareze o felie tot mai mare din aceste vânzări. Anul trecut, ele au adunat 5% din totalul încasărilor pe produse scumpe, cele mai vândute articole fiind încălţămintea şi hainele de piele. Ca mărci, designerii italieni au fost cei mai căutaţi. Mărcile italiene au ajuns acum să acopere un sfert din piaţa produselor de lux, aproape la egalitate cu brandurile franceze.

Business Club

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Liviu Dragnea, “trădarea” supremă față de PSD: “Presă plătită îl apără pe Ciolacu în cazul Nordis!”
Digi FM
Motivul pentru care Fuego nu s-a căsătorit până la 48 de ani: “Când ajungem în camera noastră, suntem niște...
Pro FM
Cheryl Cole, solista care l-a făcut tată pe Liam Payne, îndurerată la înmormântarea cântărețului. Mesajul din...
Film Now
Selena Gomez dezvăluie cel mai bun sfat pe care l-a primit de la o femeie: „Chiar funcționează!”
Adevarul
Elena Lasconi, fotografii cu fiica ei, înainte de alegeri. „Avem multe de învățat de la copiii noștri”
Newsweek
Pensie mai mare la Mica Recalculare cu o condiție. De unde poate fi luat documentul?
Digi FM
Denis Drăguș, împăcare neașteptată cu familia sa, cu care nu mai vorbise de cinci ani. Tatăl atacantului: „Am...
Tor-M2
Rusia a trimis sisteme antiaeriene Tor-M2 în Belarus. „Un exemplu clar al cooperării noastre fructuoase”
Digi Animal World
Un bărbat s-a deghizat în crocodil și a încercat să-i atragă atenția unui aligator adevărat. Imaginile sunt...
Film Now
Joaquin Phoenix, gesturi atente și priviri pline de iubire pentru soția lui, Rooney Mara. Discreți și...
UTV
One Direction, reuniti pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Liam Payne. Imagini emotionante de la...