Din verzi se fac roşii peste noapte! Roşiile de import ajunse în rafturile supermarketurilor din Timişoara sunt vopsite cu o super tehnologie, a explicat Cosmin Popescu, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Regele Mihai I al României.
Întrebat de ce roşiile din marile magazine nu au niciun gust, dar arată impecabil, profesorul Cosmin Popescu a explicat că acestea cresc cu totul altfel decât ştim noi că se cultivă, iar serele cu pricina arată că în filmele Science Fiction.
Rectorul USAMVB Timişoara a dezvăluit şi cum sunt acestea aduse la culoarea apetisantă din rafturile supermarketurilor.
„De multe ori, atunci când un supermarket comandă o cantitate de roşii, ele se comandă cu 24 de ore înainte. Roşiile fiind încă verzi, se introduce în apă o anumită substanţă care le dă acea culoare frumoasă de roşu. Din păcate, sunt stimulate pentru a-şi schimbă culoarea. Din păcate, se practică. Nu e normal, dar e comercial”, a precizat profesorul Cosmin Popescu în Interviurile Timişoarei.