Daniel Botănoiu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, îndeamnă consumatorii să fie foarte atenți atunci când vor să cumpere brânză întrucât există indicii clare care ne pot arăta dacă o brânză este de calitate sau nu.
Daniel Botănoiu explică într-o postare pe pagina sa de Facebook că o brânză produsă exclusiv din lapte își menține fermitatea, nu se dizolvă la fierbere, este onctuoasă și se transformă în cremă dacă o freci între degete.
El explică şi care aspectele de care trebuie să ţinem cont când cumpărăm brânză:
Culoarea brânzei: cea de oaie nu este albă ca cea de vacă ci merge spre gălbuie, căci laptele de oaie este mai gras decât cel de vacă;
Aspectul brânzei bune: brânza din lapte are orificii de aer în interior și nu are consistența untului;
Testul brânzei la desărat: pusă la desărat, brânza din grăsimi vegetale se înmoaie, cea din lapte își menține fermitatea;
Fierberea brânzei: la fierbere, brânza din lapte nu trebuie să se dizolve.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Citiţi şi:
Adevărul despre căcărezele de oaie din laptele de vacă. La ce trebuie să fim atenți