Cum să recunoști o brânză adevărată, făcută din lapte și nu din grăsimi vegetale

Data actualizării: Data publicării:
PIATA CHILIA VECHE MODERNIZATA - INAUGURARE
Foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Daniel Botănoiu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, îndeamnă consumatorii să fie foarte atenți atunci când vor să cumpere brânză întrucât există indicii clare care ne pot arăta dacă o brânză este de calitate sau nu.

Daniel Botănoiu explică într-o postare pe pagina sa de Facebook că o brânză produsă exclusiv din lapte își menține fermitatea, nu se dizolvă la fierbere, este onctuoasă și se transformă în cremă dacă o freci între degete.

El explică şi care aspectele de care trebuie să ţinem cont când cumpărăm brânză:

Culoarea brânzei: cea de oaie nu este albă ca cea de vacă ci merge spre gălbuie, căci laptele de oaie este mai gras decât cel de vacă;

Aspectul brânzei bune: brânza din lapte are orificii de aer în interior și nu are consistența untului;

Testul brânzei la desărat: pusă la desărat, brânza din grăsimi vegetale se înmoaie, cea din lapte își menține fermitatea;

Fierberea brânzei: la fierbere, brânza din lapte nu trebuie să se dizolve.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citiţi şi:

Adevărul despre căcărezele de oaie din laptele de vacă. La ce trebuie să fim atenți

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri